Šampionát v Hochfilzenu zakončil 13. místem Michal Šlesingr

19. února, 2017

Michal Šlesingr si počínal nejlépe z českých biatlonistů v závěrečném klání mistrovství světa v rakouském Hochfilzenu. V závodě s hromadným startem na 15 km obsadil 13. místo. Ondřej Moravec doběhl na 16. pozici a Michal Krčmář se umístil na 22. příčce. Vyhrál Simon Schempp z Německa, před Johannesem Thingnesem Boe a domácím matadorem Simonem Ederem.

Had se 30 hlavami elitních biatlonistů

Had se 30 hlavami elitních biatlonistů

 

Závod s hromadným startem mužů na 15 km

Michal Šlesingr
13. místo, odstup 54,1 s, střelba – 0-0-1-1, 7. běh (+30,8 s), 24. střelba (+27,0 s)

„Dnešní závod byl vydařený, slušný. Škoda, že jsem nechal jedničky na stojkách, hlavně na té první. Poslední rána byla bohužel předržená, chtěl jsem ji dopracovat, a tak moc trefit, až mi ujela. Ze svého pohledu mám ale z mistrovství světa smíšené pocity. Ze začátku se mi to nešlo, nejezdilo mi to. Postupně jsem se ale cítil lépe a lépe. Budu muset celý postup zanalyzovat s trenéry, protože si myslím, že ten model mi moc nesedl. Přijel jsem na MS, ale formu jsem zrovna neměl.“

Michale Šlesingr, Ondřej Moravec a jejich soupeři při stojce

Michal Šlesingr, Ondřej Moravec a jejich soupeři při stojce

Ondřej Moravec,
16. místo, odstup 1:07,7 min., střelba – 0-0-1-1, 17. běh (+54,4 s), 13. střelba (+22,0 s)
„Jak mi závod chutnal? Správná otázka by byla, jak mi nechutnal. Od druhého kola jsem byl totálně v hajzlu, normálně to takhle musím říct. Opravdu. Protože to se jinak nedá říct. Po dvou nulách jsem vlál úplně na konci toho hlavního balíku. Dneska to bylo strašně těžké.
Ale jinak Hochfilzen hodnotím jako jednu z nejlepších velkých akcí mé kariéry, i když s tím dnešním 16. místem úplně spokojený nejsem.”

 

Michal Krčmář,
22. místo, odstup 1:42,0 min., střelba – 1-0-0-0, 28. běh (+1:40,3 s), 29. střelba (+33,0 s)
„Dnes jsem si prošel peklem. Věřím, že až si odpočinu, tak se zlepší i můj zdravotní stav. Doufám, že potom budu schopen obstojně absolvovat i třetí trimestr a nebudu v každém závodě vyset na gumě, jako teď v masáku.“

 

Výsledky závodu s hromadným startem mužů na 15 km

Průběžné pořadí Světového poháru po 19 z 26 závodů

 

Tomáš Hermann

Foto: Petr Slavík