Chybující Češky ve stíhacím závodě v Anterselvě neuspěly. Nejlepší byla 25. Davidová

16. února, 2020

Bronzová ze sprintu Lucie Charvátová nevyužila ve stíhacím závodě na Mistrovství světa v Anterselvě skvělé výchozí pozice a po sedmi chybách se propadla mimo body. Ty bere jen 25. Markéta Davidová.

Report

Egil Gjelland a Jiří Holubec, kteří se dnes na střelnici dělili o zaznamenávání střeleb, nemohli být s výkony svých svěřenek spokojení.

Lucie Charvátová udělala už na úvodní ležce tři chyby, Eva Kristejn Puskarčíková dvě. Markéta Davidová sice zvládla obě ležky bezchybně, po první stojce ale musela na tři trestná kola.

Lucka nevyužila nadějné pozice

Davidová skvěle běžela, měla pátý čas, a nulou na závěrečné stojce si zase polepšila. Do cíle dorazila jako 25., oproti sprintu tak vystoupala o 12 míst.

Naopak Charvátová nasbírala celkem sedm trestných kol a propadla se na 42. příčku. Její střelba byla nejrychlejší, ale druhá nejnepřesnější.

Kristejn Puskarčíková musela celkem na čtyři trestná kola a příliš se jí nepovedlo ani na trati, spolu s Charvátovou měly běžecké časy v páté desítce. V cíli to stačilo na 44. příčku.

Po nepovedené ležce jela Evča hodně vzadu

K velké radosti tribun se zástupy italských a německých fanoušků zvítězila Dorothea Wiererová před Denise Herrmannovou. Bronz bere Norka Marte Olsbuová Røiselandová.

Pódium stíhacího závodu žen

Co to znamená?

Markéta Davidová je v celkovém hodnocení stále 16., ale na tři body se přiblížila 15. Švýcarce Häckiové. Právě 15 nejlepších biatlonistek ze Světového poháru si zajede hromadný start. Žlutý trikot drží dnešní vítězka Dorothea Wiererová.

Mixzóna

Markéta Davidová: „Ta jedna položka to zkazila, bohužel. Z 37. místa dát za tři se prostě nemůže. Běh byl lepší, ale já prostě nevím, proč to včera bylo takové a dneska zase jiné. Ve štafetě to bylo taky dobré. Už z toho začínám být unavená, protože ten běh býval… Bohužel nestřílím rychle, nejsem tak dobrý střelec, tak to musím dohánět jinde a štve mě, že to takhle skáče.“

Rozhovor S Markétou Davidovou na iDNES.cz

Lucie Charvátová: „Dneska se ukázala, že střelba byla klíčová. Od první položky jsem s tím bojovala. Byla chyba z nástřelu, protože jsem je měla dole, pak jsem to přecvakala a bylo to v pohodě. Na poslední položce jsem spěchala, věděla jsem, že se můžu opřít o rychlou střelbu, ale tahle byla zas moc rychlá. To mě strhlo výsledkově dozadu. Ani běžecky jsem na to úplně neměla, protože ve sprintu jsem se vydala z plných sil a dneska jsem cítila, že síly na rozdávání nemám.“

Výsledkový servis

Příští závod

Muže čeká stíhací závod dnes v 15:15. Ženy pokračují po dni volna v úterý ve 14:15 vytrvalostním závodem.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík