Změna plánů. Čeští biatlonisté nakonec zamíří na závěrečnou přípravu do Švédska

31. října, 2020

Čeští biatlonisté absolvují závěrečné soustředění před startem sezóny ve švédském Idre. Původně přitom měli zamířit do norského Sjusjøenu.

„Do Norska jsme jet chtěli. Budou tam závody, které nám měly posloužit jako test. Ale strávili bychom 10 dní v karanténě, což by výrazně zkomplikovalo přípravu. Teď se snažíme zařídit všechno tak, abychom mohli odjet do Švédska,“ vysvětluje sportovní ředitel a trenér mužů Ondřej Rybář.

Do Idre by měli sportovci odletět v úterý. Realizační tým pocestuje auty, už v pondělí vyráží na sever kamion.

Ještě před odjezdem budou muset všichni projít testy na Covid-19. „Máme striktní podmínky. Sportovci jsou pět dní v karanténě, následně podstoupí testy a pak už zůstávají sami až do odjezdu,“ popisuje Rybář.

Na závěrečné soustředění trenéři pozvali 11 biatlonistů a 8 biatlonistek. Později přicestuje Jessica Jislová, které dobíhá karanténa.

V sestavě se objevilo i několik juniorů. „Měli by být schopni doplnit tým pro Světový pohár, pokud by nastaly nějaké komplikace,“ upřesňuje Ondřej Rybář. Zároveň věří, že by se Češi mohli zúčastnit testovacích závodů, které má v Idre 14. a 15. listopadu v plánu švédský tým.

Složení české reprezentace pro závěrečné soustředění v Idre

Ženy: Markéta Davidová, Lucie Charvátová, Eva Puskarčíková, Jessica Jislová, Tereza Vinklárková, Tereza Voborníková, Klára Polednová, Petra Suchá

Muži: Michal Krčmář, Ondřej Moravec, Jakub Štvrtecký, Adam Václavík, Tomáš Krupčík, Milan Žemlička, Vítězslav Hornig, Mikuláš Karlík, Tomáš Mikyska, Jonáš Mareček

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík