České biatlonistky v Idre hodně chybovaly. Rychlá Davidová se dostala na 8. příčku

15. listopadu, 2020

Nejrychlejší běžecký čas Markéty Davidové je největším pozitivem zkráceného vytrvalostního závodu žen, kterým vyvrcholil závodní víkend ve švédském Idre. Se sedmi chybami skončila Davidová jako nejlepší z Češek osmá.

Lyže Davidové frčely

Markéta Davidová vstoupila do závodu čistou položkou, ale na dalších střeleckých zastávkách připočetla sedmkrát 45 trestných sekund.

„Podmínky na střelnici byly těžší než včera. Padala mlha a foukalo. Ale musím říct, že mně foukalo víc jen na první stojce. To mi vítr dvě rány odnesl a tři jsem ubojovala. Jinak si myslím, že to byly moje chyby a vítr s nimi neměl moc co dělat,“ přiznala Davidová.

Stejně jako včera byla nejrychlejší na trati a díky tomu se propracovala na osmou příčku. „Jelo se mi dobře a i lyže z kopce docela frčely. Trať tady posolili, takže byla mnohem rychlejší než včera. V posledním kole jsem zkusila jet úplně na doraz. Byl to kvalitní trénink.“

Duel dvou Terez

Čistou střelbou začala i Eva Puskarčíková. Pokračovala však podobně jako její spolubydlící. Nasbírala celkem pět chyb a obsadila dvanáctou příčku.

Eva Puskarčíková jela lépe než v sobotu

Lépe si na střelnici vedly dvě mladé závodnice, které bojují o místo ve Světovém poháru. Tereza Voborníková byla se třemi nepřesnostmi 16., Tereza Vinklárková 20.

Tereza Voborníková nakročila do Světového poháru

Tentokrát se nevedlo Lucii Charvátové. Na úvodní stojce netrefila ani jeden terč, celkově minula devětkrát.

Český tým zůstává ve švédském Idre ještě příští týden a pak už se přesune do finského Kontiolahti. „Teď už nás čekají spíš delší, pomalejší tréninky,“ říká Davidová, která s několika dalšími reprezentanty zamíří ještě 20. listopadu na otočku domů.

Výsledky zkráceného vytrvalostního závodu žen

Karel Halberštádt
Foto: Jiří V. Novotný