Krčmář dojel v druhém sprintu v Kontiolahti desátý, celkově je devátý

03. prosince, 2020

Michalu Krčmářovi se povedl i třetí závod Světového poháru ve finském Kontiolahti. Ve čtvrtečním sprintu obsadil desátou příčku a v celkovém pořadí se posunul už na devátou pozici. Další Češi nebodovali.

Report

Sice patřil mezi pomalejší střelce, ale ani jednou se nemýlil. Michal Krčmář navíc dokázal vystupňovat své tempo, ve třetím okruhu měl 14. běžecký čas a na závěrečných 50 metrech byl dokonce nejrychlejší.

Bimbo na startu

Po dojetí všech biatlonistů Krčmářovi patřila 10. příčka. I ve třetím mužském závodě sezóny tak má český biatlon zastoupení v elitní desítce.

Další čeští reprezentanti nebodovali, tři se ale dostali do sobotní stíhačky. Ondřej Moravec na ležce minul první terč sezóny, na stojce další dva. V cíli mu patřilo 47. místo. Dojel těsně před 48. Jakubem Štvrteckým, který absolvoval rovněž tři trestná kola.

Kuba na trati

Po čistých ležkách udělali vestoje dvě chyby Tomáš Krupčík a Adam Václavík. Krupčíka 58. příčka pustí do stíhačky, Václavíka 62. bohužel ne.

Po třech letech zvítězil Nor Tarjei Bø, kterého na stupních vítězů doplnili Němec Arnd Peiffer a bratr Johannes Bø.

Ohlasy českých reprezentantů pro ČT

Co to znamená?

Michal Krčmář se v celkovém hodnocení posunul už na devátou příčku, naopak Ondřej Moravec klesl na šestnáctou pozici. V Poháru národů drží Češi šestou příčku.

Odra si poprvé v sezóně nedojel pro body

Čeští biatlonisté v dnešním závodě trefili 40 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 20 000 Kč!

Výsledkový servis

Příští závod

Už v 16:30 odstartují do sprintu žen. Další závody se v Kontiolahti pojedou v sobotu. Muže čeká ve 13:20 stíhačka, ženy v 15:15 štafeta.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík