Reparát Davidové. Ve druhém sprintu v Kontiolahti skončila šestá

03. prosince, 2020

I druhý čtvrteční závod Světového poháru v Kontiolahti přinesl českému biatlonu umístění v elitní desítce. Postarala se o něj ve sprintu šestá Markéta Davidová. Body bere i 33. Lucie Charvátová.

Report

Trenér Jiří Holubec na střelnici zaklel, když Markétě Davidové při stojce jedna rána nahoře lízla finský terč Kurvinen a ten zůstal stát. Šlo ale o jedinou chybu české reprezentantky a vzhledem ke skvělému běhu (9. čas) bylo jasné, že se rodí skvělý výsledek.

Davidová byla navíc v závěrečném kole čtvrtá nejrychlejší a stejně jako Michal Krčmář měla nejlepší čas na posledních 50 metrům. I díky tomu skončila šestá a dostala se na malé pódium.

Skvělý finiš

Velmi dobře běžela také Lucie Charvátová, která zaznamenala 21. běžecký čas. Musela ovšem na tři trestná kola a dojela 33. Jde o její první body v nové sezóně.

Slušný běžecký výkon Lucky

Do stíhačky se z 53. příčky kvalifikovala Jessica Jislová (1+1), naopak 76. Tereza Voborníková (1+1) a 77. Eva Puskarčíková (3+0) budou mít v neděli volno.

Terka si vylepšila maximum v Světovém poháru

Další vítězství s připsala Švédka Hanna Öbergová, kterou navíc na stupně vítězů doprovodila mladší sestra Elvira. Mezi ně se dostala po mateřské přestávce se vracející Francouzka Anaïs Chevalierová-Bouchetová.

Ohlasy českých biatlonistek pro ČT

Co to znamená?

Markéta Davidová se v celkovém pořadí vyhoupla na 15. příčku, v hodnocení biatlonistek do 25 let je čtvrtá. Českým ženám v Poháru národů patří 11. pozice.

České biatlonistky v dnešním závodě trefily 39 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 19 500 Kč!

Makula vystřílela 4500 Kč

Výsledkový servis

Příští závod

V pátek je v Kontiolahti volný den. V sobotu ve 13:20 čeká muže stíhačka, ženy od 15:15 štafeta.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík