Tři české biatlonisty se ve sprintu v Hochfilzenu seřadily za první dvacítkou

18. prosince, 2020

Poprvé v sezóně se v jednom závodě Světového poháru dostaly na body tři české biatlonistky. Markéta Davidová skončila v druhém sprintu v Hochfilzenu 21., Eva Puskarčíková 22. a Jessica Jislová 24.

Report

O výborné lyže se dnes mohly opřít české biatlonistky. Ještě bylo třeba přidat přesnou střelbu. „Řekněte holkám, že se lehce rozfoukalo, ať si na to dávají pozor,“ hlásil do vysílačky na začátku závodu Jiří Holubec.

Jeho svěřenkyně si vedly se střídavými úspěchy. Markéta Davidová jako jediná narušila běžeckou nadvládu norské trojice, když jí patřil třetí čas. Střílela však s bilancí 1+2, a proto jí patřila v cíli 21. příčka.

Třetí běžkyně dnešního závodu

Těsně za Davidovou byla 22. Eva Puskarčíková. Ta udělala jedinou chybu při střelbě vestoje a může se radovat z prvních bodů v sezóně. Jessica Jislová minula až poslední desátý terč a obsadila 24. příčku.

Eva si po závodě pochvalovala, jak moc jí pomohly lyže

Se Světovým pohárem se v letošním roce loučí 67. Lucie Charvátová (2+3) a 72. Tereza Voborníková (0+1).

Bohužel poslední závody metry v roce 2020

Stejně jako včera bylo pódium norské. Vyhrála Tiril Eckhoffová před Ingrid Tandrevodovou a Marte Olsbuovou Røiselandovou.

Ohlasy českých reprezentantek pro ČT sport

Co to znamená?

Markéta Davidová udržela v celkovém hodnocení 11. příčku a stejné umístění patří českým ženám i v Poháru národů. Desáté Švýcarky ale stáhly na 14 bodů, dnes měly šestý nejlepší bodový součet.

Eva Puskarčíková a Jessica Jislová jsou po sprintu na druhém, resp. třetím místě pod čarou pro hromadný start mezi biatlonistkami mimo TOP 25.

Jess není daleko od premiéry v masáku

České biatlonistky v dnešním závodě trefily 39 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 19 500 Kč!

Výsledkový servis

Příští závod

V sobotu se v Hochfilzenu jedou stíhací závody. Muži vystartují ve 13:00, ženy v 15:00.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík