Davidová se ve stíhačce v Hochfilzenu posunula na 20. příčku, Puskarčíková do masáku

19. prosince, 2020

O jednu pozici se ve druhém stíhacím závodě žen na Světovém poháru v rakouském Hochfilzenu posunula 20. Markéta Davidová. Další body vybojovala 26. Eva Puskarčíková, která si zároveň zajistila postup do nedělního hromadného startu.

Report

„Podmínky na střelnici jsou perfektní, prakticky bezvětří,“ hlásil před startem stíhacího závodu žen do vysílačky trenér Egil Gjelland.

Češky na startu

Dobrých podmínek využila na úvod Markéta Davidová k nule, na druhé ležce střílela za jedna. Velké zbrzdění přišlo na třetí střelbě, po které musela Davidová na dvě trestná kola. Další nepřesnost, kalibr při poslední ráně, přidala na čtvrté střelecké zastávce.

Na střelbě se Makule tolik nedařilo…

Zatímco střelecky se Davidové nevedlo, tak na trati byla druhá nejrychlejší a děkovala servismanům za perfektní lyže. V cíli z toho bylo 21. místo, čili posun o jednu příčku.

Na trati to byla jiná

Pro další body si dojela Eva Puskarčíková. Na první a třetí střelbě minula jeden terč, finišovala jako 26.

Poznáte ruce?

Svižným během (25. čas) se dnes prezentovala Jessica Jislová, ale kvůli pěti chybám své bodové konto nerozšířila. Skončila 42.

Jess to jelo dobře

Ohlasy českých reprezentantek pro ČT

Co to znamená?

Markéta Davidová klesla v celkovém hodnocení Světového poháru na 12. příčku. Eva Puskarčíková je 48., ale i ona postoupila do hromadného startu. Jako pátá nejlepší biatlonistka v Hochfilzenu mimo Top 25.

Evička může vyhlížet hromadný start

České biatlonistky v dnešním závodě trefily 49 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 24 500 Kč!

Výsledkový servis

Příští závod

Světový pohár v Hochfilzenu uzavřou hromadné starty. Muži jedou ve 12:00, ženy ve 14:25.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík