Ve druhé stíhačce v Hochfilzenu bodoval jen 34. Michal Krčmář

19. prosince, 2020

Českým biatlonistům se nepovedl druhý stíhací závod na Světovém poháru v Hochfilzenu. Všichni si oproti sprintu pohoršili, bodoval jen 34. Michal Krčmář.

Report

Čeští biatlonisté startovali ze zadních pozic a k posunu vpřed potřebovali přesnou střelbu. Ta bohužel nepřišla.

Michal Krčmář udělal po úvodní nule na dalších střeleckých zastávkách jednu chybu, Ondřej Moravec měl na svém kontě dokonce čtyři jedničky.

Pozitivnější je fakt, že Bimbo ještě letos nevypadl z bodů

Češi si nepomohli ani na trati. Nejrychlejší Krčmář zaznamenal 40. čas a celkově mu to dalo na 34. místo. Oproti sprintu si tedy o dvě příčky pohoršil. To Moravec spadl z 27. pozice na 41.

Ondrovi chyběl kousek k bodům

Adam Václavík musel ve své první stíhačce v sezóně na pět trestných kol a obsadil 52. místo. Stejně si na střelnici vedl Milan Žemlička, který dojel ve svém druhém závodě Světového poháru v kariéře 59.

Poslední letošní závodní metry pro Adama

Opět vládli Norové. Tentokrát se ale mezi Sturlu Laegreida a Johannese Thingnese Bøho vklínil Francouz Émilien Jacquelin.

Ohlasy českých reprezentantů pro ČT

Co to znamená?

Michal Krčmář figuruje po dnešním závodě v celkovém hodnocení Světového poháru na 21. příčce, Ondřej Moravec na 25. To znamená, že se oba představí v nedělním hromadném startu.

Ondra si v Hochfilzenu ještě zazávodí

Čeští biatlonisté v dnešním závodě trefili 63 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 31 500 Kč.

Žemla v Hochfilzenu vystřílel první peníze pro Nadaci Leontinka

Výsledkový servis

Příští závod

Dnes ještě jednou stíhačku ženy (15:00), v neděli uzavřou Světový pohár v Hochfilzenu hromadné starty.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík