Ve štafetě žen I. kola IBU Cupu v Arberu české mládí deváté

17. ledna, 2021

Deváté místo obsadila česká štafeta složená z dívek juniorského a dorosteneckého věku v dnešním závodě žen na 4x 6 km úvodního kola IBU Cupu. Na tratích v německém Arberu startovaly Češky mezi 19 štafetami v sestavě Tereza Jandová, Tereza Voborníková, Eliška Teplá a Gabriela Masaříková. Vyhrály Rusky před Švédkami a Němkami. Do štafet mužů na 4x 7,5 km, které vyhráli domácí Němci před Ukrajinou a Francií, neúplný český tým nenastoupil.

Českou štafetu rozbíhala Tereza Jandová (č. 10), loni sedmá a osmá na MS dorostu v Lenzerheide

Bojovnost a energie

„Mám z vystoupení holek velmi dobrý pocit. Líbilo se mi, jak bojovaly, kolik daly do závodu energie. Vidím posun v celém jejich projevu,“ potěšily výkony českých nadějí trenérku Kamilu Jiroutek Rajdlovou. „Samozřejmě tam byly věci, třeba na střelnici, které mohly vyřešit lépe nebo rychleji. Ovšem pokud srovnám jejich dnešní vystoupení s prvním sprintem ve čtvrtek, je tam značný posun. Holky jsou na dobré cestě a věřím, že se budou dále zlepšovat.“

Tereza Voborníková potvrdila, že je oporou českého juniorského výběru. Štafetu vytáhla šestým nejlepším časem úseku z 18. na 11. pozici

Další pokračování IBU Cupu

IBU Cup pokračuje v Arberu druhým kolem už od středy 20. 1., kdy jsou na německé straně Šumavy na programu tzv. „zkrácené vytrvalostní závody“. V pátek se poběží sprinty a v sobotu smíšené štafety – mixy i singly.  

Třetí a poslední předávka. Eliška Teplá vylepšila české postavení ještě o dvě příčky a dorostenka Gabriela Masaříková 9. příčku uhájila!

Výsledkový servis

Štafety žen na 4x 6 km

Analýza štafet žen na 4x 6 km

Štafety mužů na 4x 7,5 km

Analýza štafet mužů na 4x 7,5 km

Tomáš Hermann

Foto: Jiří Novotný