Ve vytrvalostním závodě v Anterselvě bodovali tři Češi, Žemlička poprvé

22. ledna, 2021

Tři ze čtyř českých mužů bodovali ve vytrvalostním závodě na Světovém poháru v italské Anterselvě. Ondřej Moravec skončil 33., Tomáš Krupčík 35. a Milan Žemlička v životním závodě 39. Nedařilo se 82. Jakubu Štvrteckému.

Report

Ještě za dobré viditelnosti vyrazil na trať s číslem osm Ondřej Moravec. Při střelbě vleže byl 100%, ale na obou stojkách nechal jeden terč. Dvě chyby patřily k lepším střeleckým bilancím, ale s 59. běžeckým časem nedaly na lepší než 33. místo.

První Čech na startu

Nejrychlejším z Čechů byl Jakub Štvrtecký, zaznamenal 38. čas. Střelba 3+2+1+1 ho však poslala až na 82. místo.

Na trati už to moc vylepšit nešlo

Tomáš Krupčík a Milan Žemlička už se museli popasovat i s mlhou. Krupčík to zvládal velmi dobře a přijížděl na závěrečnou střelbu pouze s jednou chybou z první položky. Útok na první desítku se ale nezdařil, Krupčík minul dva terče a spadl na 35. příčku. Po měsíční závodní pauze si zajel nejlepší výsledek v sezóně.

40. běžecký čas nebyl pro Křupase špatný

Dokonce nejlepší výsledek v kariéře zaznamenal čtyřiadvacetiletý Žemlička. Zaváhal jen jednou na první střelbě a bere premiérové body za 39. pozici.

Doplnil energii a dojel si pro životní body

Vyhrál jeden ze čtyř bezchybných střelců Rus Alexandr Loginov. Spolu s ním vystoupali na pódium Sturla Lægreid a Quentin Fillon Maillet.

Křupas za zády vítězného Loginova

Ohlasy českých reprezentantů pro ČT sport

Co to znamená?

Z českých biatlonistů je v celkovém pořadí stále nejvýš 25. Michal Krčmář, který ale v Anterselvě není a nebude moct nastoupit nedělního hromadného startu. Tam bude chybět i 32. Ondřej Moravec.

Do Poháru národů dnes Češi připsali 10. nejvyšší součet, celkově jsou 11. se ztrátou 48 bodů na Švýcary.

Čeští biatlonisté v dnešním závodě trefili 67 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 33 500 Kč.

Ondra vystřílel 9000 Kč

Výsledkový servis

Příští závod

V sobotu se v Anterselvě jede hromadný start žen (13:10) a štafeta mužů (15:05).

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík