Zrušeno i III. kolo ČP dorostu a dospělých v Harrachově. Výjimka pro nominační závody

22. ledna, 2021

Český svaz biatlonu už byl nucen kvůli šíření nemoci Covid-19 zrušit I. a II. kolo Českého poháru dorostu a dospělých v Novém Městě na Moravě a Jablonci nad Nisou. Bohužel totéž se dotklo i kola III., které se ve dnech 29. – 31. ledna mělo uskutečnit v Harrachově. Proběhnou však nominační závody o mistrovství světa dorostu.

Nominace o MSD

Na základě žádosti podané prostřednictvím Národní sportovní agentury k hlavní hygieničce ČR se však podařilo získat výjimku pro uskutečnění dorosteneckých nominačních závodů o účast na mistrovství světa 2021. Šampionát hostí na přelomu února a března rakouský Obertilliach. Nominační závody se uskuteční za přísných bezpečnostních podmínek zveřejněných v propozicích v Jablonci nad Nisou (27. – 29. ledna) a v Novém Městě na Moravě (10. – 12. února).

Stříbrné štafetové trio dorostenců z MSD 2020 v Lenzerheide. Vlevo Ondřej Mánek – I. úsek, vpravo Josef Kabrda – II. úsek a mezi nimi finišman Jonáš Mareček

Jen úzký výběr

„Vážíme si toho, že nám příslušné státní instituce vyšli touto formou vstříc,“ říká ředitel soutěží Českého poháru D+D Vlastimil Vávra a doplňuje. „Nominační závody jsou po dohodě se sportovním ředitelem ČSB a s vedoucím trenéry SCM a určeny jen vybraným sportovcům SCM ročníků 2002 a 2003. Pozvánku dostali závodníci na základě výkonnosti v loňské sezóně a podle výsledků letních závodů a kontrolních testů. Při výběru jsme museli být poměrně striktní, protože kapacitu sportoviště máme omezenou na 45 osob, a to včetně pořadatelů a trenérů.“  Z toho i vyplývá, že závody se uskuteční, stejně jako jiná současná sportovní klání, bez přítomnosti diváků.   

Pro další vývoj situace kolem závodní sezóny sledujte weby biatlon.cz a evidence.biatlon.cz

Tomáš Hermann