Na úvod MS v Pokljuce skončila česká smíšená štafeta 11.

10. února, 2021

Čeští biatlonisté nenavázali na bronz, kterým odstartovali minulé Mistrovství světa v Anterselvě. V úvodní smíšené štafetě v Pokljuce skončilo kvarteto Moravec, Krčmář, Davidová a Charvátová 11.

Report

Před rokem v Anterselvě si celá česká smíšená štafeta vystačila se dvěma náhradními náboji. Ty teď potřeboval Ondřej Moravec už na prvním úseku. Český reprezentant nestačil na nejlepší ani běžecky a předával jako 18. s minutovou ztrátou.

V rychlosti střelby byl Ondra na svém úseku až 19.

Tu ještě zdvojnásobil Michal Krčmář, který absolvoval první závod mezi elitou od 20. prosince. Úvodní ležku odstřílel čistě, na stojce ale udělal tři chyby. „Všechny byly hodně dolů,“ hlásil trenér Ondřej Rybář. Při dobíjení už to byly centry.

Michal Krčmář zpátky v elitním seriálu

Markéta Davidová přebírala štafetu na 16. místě a přivezla ji na předávku na 9. pozici. Posunula se už po ležce, kterou zvládla s jedním dobitím, a ještě víc po čisté stojce. Davidová byla na svém úseku čtvrtá nejlepší a pátá nejrychlejší. Za Herrmanovou však v běhu zaostala o pouhých šest sekund.

Stojka za 33,6 sekundy, ale čistá

Finišmanka Lucie Charvátová odstartovala do své první smíšené štafety ve Světovém poháru výborně. Na čistou ležku však nedokázala navázat při střelbě vestoje. Zamířila na dvě trestná kola a místo boje o osmé místo z toho byla až příčka jedenáctá.

Po téhle střelbě následovala dvě trestná kola

Česká smíšená štafeta se tak poprvé od roku 2011 nevešla do desítky.

Potřetí v řadě triumfovali ve smíšené štafetě na MS Norové. Druhé Rakousko se v této disciplíně prosadilo na stupně vítězů poprvé, třetí dojeli Švédové.

Ohlasy českých reprezentantů pro ČT sport

Co to znamená?

Češi si v Poháru národů nepolepšili, ani nepohoršili. Muži zůstávají na 12. příčce, ženy na 11.

Čeští biatlonisté v dnešním závodě trefili 38 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 19 000 Kč!

Výsledkový servis

Příští závod

Světový šampionát pokračuje v pátek ve 14:30 sprintem mužů.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík