Moravec si vystřílel ve vytrvalostním závodě na MS 11. místo, Žemlička životní 26. příčku

17. února, 2021

Velmi dobrý týmový výkon předvedli čeští biatlonisté ve vytrvalostním závodě na Mistrovství světa v Pokljuce. Ondřej Moravec obsadil 11. příčku, Milan Žemlička 26. a Michal Krčmář 27. Bez bodů skončil 79. Jakub Štvrtecký.

Report

Pět biatlonistů zvládlo odstřílet dnešní vytrvalostní závod čistě, třináct s jednou chybou. Český tým měl zástupce v obou skupinách.

Bezchybným střelcem byl při svém debutu na mistrovství Milan Žemlička. Čtyřiadvacetiletý biatlonista odjížděl do posledního kola z vynikajícího 21. místa.

Fantastická střelba Milana Žemličky

V závěrečném kole se sice trochu propadl, ale i tak pro něj byla výsledná 26. příčka maximem ve Světovém poháru. Dosud Žemlička bodoval jen jednou, 39. místem v Anterselvě. I tam šlo o vytrvalostní závod.

Žemla na cestě za životním výsledkem

Ondřej Moravec udělal při svém posledním individuálním startu na mistrovství světa jednu chybu na úvodní položce. Na těch dalších už neminul ani jeden terč a navíc byl na střelnici šestý nejrychlejší.

Ondřej Moravec byl hodně spokojený

Moravec držel po čtvrté střelbě deváté místo a v závěrečném kole statečně bojoval o umístění v elitní desítce. Nakonec ho od něj z 11. příčky dělila sekunda a dvě desetiny. Zaznamenal 38. běžecký čas.

Tohle byl od Ondry mnohem lepší běžecký projev než v předešlých závodech

Nejrychlejším z českých reprezentantů dnes byl Michal Krčmář (24. čas). Po třech chybách se ale zařadil na 27. pozici, těsně za Žemličku.

Bimbo na trati bojoval, ale trestných minut mělo být míň

Dobrý běžecký výkon (30. čas) podal i Jakub Štvrtecký, ale s pěti trestnými minutami to nestačilo na lepší než 79. místo.

Kubovi se dnes povedla jen jedna složka biatlonu – běh

Mistrem světa se stal Nor Sturla Lægreid. Stříbro bral Němec Arnd Peiffer a bronz další z Norů Johannes Dale.

Co to znamená?

Michal Krčmář drží nadále v celkovém hodnocení Světového poháru 24. příčku, Ondřej Moravec poskočil na 35. příčku. V hodnocení disciplíny skončil Moravec na skvělé 6. pozici.

V Poháru národů dnes byli Češi šestí (359 bodů) a poskočili na 12. příčku. Ztrátu na 10. Švýcary stáhli na 68 bodů.

Michal Krčmář postoupil ze 20. místa do hromadného startu, Ondřeji Moravcovi scházelo ke kvalifikaci pět bodů.

Čeští biatlonisté v dnešním závodě trefili 71 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 35 500 Kč.

Žemla dnes přispěl 20 trefami

Výsledkový servis

Příští závod

Ve čtvrtek v 15:15 se na Mistrovství světa v Pokljuce jede závod smíšených dvojic. Trenéři do něj nominovali Jessicu Jislovou a Mikuláše Karlíka.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík