Davidová zakončila Mistrovství světa v Pokljuce 13. místem v hromadném startu

21. února, 2021

Markéta Davidová vybojovala na závěr Mistrovství světa v Pokljuce 13. příčku v hromadném startu. Jde o její maximum v této disciplíně na vrcholné akci.

Report

Start se Markétě Davidové nevydařil podle představ. V prvním kole se nechala zavřít a pohybovala se ve třetí desítce.

Tady byla Makula ještě vepředu

Na první střelbě ulehala jako 21., ale díky nule odjížděla jako 10. v kontaktu s čelem závodu.

Ten ztratila po jedné chybě na druhé ležce, propadla se na 17. místo. Davidová musela na jedno trestné kolo také po první stojce, ale kroužily i soupeřky, takže se posunula na 15. příčku. Ztráta na čelo už ale šla přes minutu.

Tentokrát se Makula na střelnici chyb nevyvarovala

S Pokljukou se česká reprezentantka rozloučila čistou stojkou. Ze střelnice odjížděla jako 13., sekundu a půl za Ukrajinkou Pidhrušnou. V závěru už ale neměla tolik sil, a tak svou pozici nevylepšila.

Davidové patřil 15. běžecký čas se ztrátou minuty a 17 sekund na Norku Eckhoffovou. Na střelnici měla 26. čas, o 33 sekund horší než nejlepší Švýcarka Häckiová.

Poprvé v kariéře se stala mistryní světa Lisa Hauserová z Rakouska, kterou na stupních vítězů doplnily Norky Ingrid Tandrevoldová a Tiril Eckhoffovou.

Pro Markétu Davidovou je 13. příčka nejlepším výsledkem v hromadném startu na vrcholné akci.

Co to znamená?

Markéta Davidová drží v celkovém hodnocení Světového poháru 10. pozici, na devátou Bělorusku Alimbekavovou ztrácí už jen dva body. V hodnocení disciplíny je česká biatlonistka osmá.

Davidová v dnešním závodě trefila 18 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 9 000 Kč.

Egil Gjelland zapsal 18 tref

Výsledkový servis

Příští závod

Světový šampionát uzavře závod s hromadným startem mužů, do kterého se v 15:15 pustí i Michal Krčmář.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík