Česká smíšená štafeta dojela v NMNM s jedním trestným kolem jedenáctá

14. března, 2021

Světový pohár v Novém Městě na Moravě dnes vrcholí smíšenými závody. Nejprve se jela smíšená štafeta, ve které české kvarteto obsadilo 11. příčku. Junior Mikuláš Karlík musel při premiéře v této disciplíně na trestné kolo.

Report

Čeští biatlonisté si po smíšené štafetě pochvalovali perfektní lyže, o naději na dobrý výsledek ale přišli na střelnici. V nevyzpytatelných podmínkách museli 17 dobíjet, žádný jiný tým nevyužil víc náhradních nábojů. Přišlo i jedno trestné kolo.

Jess se prodírá startovním polem

Jessica Jislová ztratila na prvním úseku minutu a 18 sekund a předávala jako 16. Na obou střelbách dvakrát dobíjela.

Markéta Davidová se na druhém úseku pustila do stíhací jízdy. Po ležce, na které udělala dvě chyby, jela 13. Na stojce už minula jen jeden terč a byla 9. Na předávku dorazila už jako 7. Na svém úseku byla čtvrtá nejlepší a třetí nerychlejší.

Makula v obvyklé běžecké formě

Pro Mikuláše Karlíka nezačala první smíšená štafeta dobře. Na ležce nechal dva nesestřelené terče a při dobíjení byl jen jednou úspěšný. Po trestném kole se propadl na 10. příčku a ta mu patřila i po stojce, na které dvakrát chyboval, a předávce.

Stojku zvládl Karlos lépe než ležku

Trenér Ondřej Rybář po ležce Karlíka ve vysílačce varoval Michala Krčmáře, že se zvedá vítr, tak ať si dá pozor. Ani Krčmář se ovšem nevyvaroval chyb, dvou ležce a tří na stojce. Tím ztratil pozici v první desítce.

Krčmář finišoval osamocený na 11. místě. Měl dost času na to, aby si mohl vzít vlajku s poděkováním Ondřeji Moravcovi a dojet s ní do cíle.

Vyhrálo Norsko s více než minutovým náskokem na druhou Itálii a třetí Švédsko.

Co to znamená?

Čeští biatlonisté v dnešním závodě trefili 39 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 19 500 Kč.

Výsledkový servis

Příští závod

Ve 13:45 se jede závod smíšených dvojic, ve kterém Ondřej Moravec uzavře svou kariéru.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík