Krčmář přidal druhý mistrovský titul v supersprintu, ženám vládla juniorka Voborníková

05. září, 2021

První den Mistrovství ČR v biatlonu na kolečkových lyžích v Letohradu vyvrcholil nočními supersprinty. Za velkého jásotu fanoušků si dojel pro druhé zlato místní odchovanec Michal Krčmář, mezi ženami triumfovala věkem ještě juniorka Tereza Voborníková.

Report

Pořadatelé rozdělili účastníky a účastnice sprintu do tří rozjížděk podle věkových kategorií. Z každé postupovali do finále dva nejlepší, další pak na základě času nebo divoké karty. Na startovní rošt finálových závodů se postavilo 12 biatlonistů a biatlonistek.

Tereza Voborníková vyhrála už kvalifikaci. Ve finále se přetahovala o první příčku s přesnou Slovenkou Júlií Machyniakovou, ale závěr patřil jednoznačně české reprezentantce.

Voborníková zvítězila o 17,5 sekundy před svou jmenovkyní Terezou Vinklárkovou a o 20,6 sekundy před Gabrielou Masaříkovou. Ty měly v závěrečném kole víc sil než Machyniaková.

Terka Vinklárková měla důvod k úsměvu

Na páté příčce skončila Lucie Charvátová. Eva Puskarčíková nepostoupila z rozjížďky a s rýmou bojující Markéta Davidová noční supersprint raději vynechala.

Pódium supersprintu žen

Kvalifikaci mužů vyhrál Jonáš Mareček a i ve finále se pohyboval na čelních pozicích. Nakonec mu patřila čtvrtá příčka, ale v rámci MČR bral bronz.

Do posledního kola vjížděl z první příčky Slovák Matej Baloga, v zádech však měl Michala Krčmáře. Ten na tom byl podle očekávání v závěrečných metrech lépe a v bouřlivé atmosféře si dojel pro druhý mistrovský titul.

Bimbo na noční

Baloga za Krčmářem zaostal o pouhou sekundu. Třetí příčku a republikové stříbro si skvělým finišem vysloužil Adam Václavík.

Pódium supersprintu mužů

Ohlasy

Tereza Voborníková: „Moc jsem si to před tolika fanoušky užila. Zároveň si vždycky ráda zazávodím se ženami. V supersprintu se závodí ve vysokých tepech a je to fakt rychlé, což mi tolik nesedí. Z toho možná pramení i ty jedničky na střelnici. Ale celkově hodnotím závod moc pozitivně. Byla to pecka.“

Michal Krčmář: „Výsledek je dobrý, ale výkon vůbec ne. Střílet 3+2 vestoje, to je špatné. Musel jsem to pak dojížděl. Tuším, kde jsem ty chyby udělal, takže mě to mrzí. Tenhle závod je spíš o tom si to užít, ale vždycky chci podat dobrý výkon. Trošku mě to hlodá.“

Výsledkový servis

Karel Halberštádt
Fot: Petr Slavík