Fantastická stíhací jízda Michala Krčmáře. Z Östersundu si odváží čtvrtou příčku

05. prosince, 2021

Fantastický výkon převedl Michal Krčmář ve stíhacím závodě ve švédském Östersundu. Na střelnici minul jediný terč a po mohutném finiši slavil v cíli čtvrté místo. Tím si vyrovnal druhý nejlepší výsledek v kariéře ve Světovém poháru.

Report

S číslem 15 startující Michal Krčmář byl dnes ve střelecké fazóně. Po nule na první ležce se posunul na devátou příčku, po dalším čistém zápisu už na sedmou příčku.

Chyba přišla až na první stojce. „Druhá rána byla těsně vedle, jinak to byly ležáky,“ hlásil trenér Ondřej Rybář. Jeho svěřenec i tak nadále držel sedmou příčku, která mu patřila také po nule na závěrečné stojce.

Bimbo na střelnici exceloval

To už ale Krčmář ucítil kořist, ke čtvrtému místu to bylo jen šest sekund. A brzy to byl právě český reprezentant, který vedl skupinku bojující o čtvrtou příčku. V zádech měl Seppäläho, Edera a Giacomela.

Skvělý finiš!

Jako první najížděl i do cílové rovinky a pozici těsně pod stupni vítězů už si vzít nenechal. I díky bombastickým lyžím, za které děkoval servismanům. Michala Krčmáře v dnešním stíhacím závodě porazili jen Nor Christiansen, Švéd Samuelsson a Francouz Jacquelin.

Elitní šestka stíhacího závodu

Čtvrtým místem si Krčmář vyrovnal svůj druhý nejlepší výsledek v kariéře ve Světovém poháru, kterého dosáhl v březnu 2020 v Novém Městě na Moravě. Od té doby nebyl nikdo z českých mužů v závodě Světového poháru výš.

Kytku Bimbo daroval fanouškovi s českou vlajkou

Druhý český zástupce Jakub Štvrtecký minul při obou ležkách poslední terč. „Jak přes kopírák, vedle na devět hodin. Zase si na ni trochu počkal,“ hodnotil druhou ležku trenér Rybář.

Dnes to Kubovi nevyšlo

Jednu chybu přidal Štvrtecký i na první stojce a pohyboval se na hraně bodů. Jenže na závěrečné položce netrefil ani jeden terč a skončil až 54.

Co to znamená?

Michal Krčmář se posunul v celkovém hodnocení Světového poháru už na 14. místo.

Čeští biatlonisté v dnešním závodě trefili 31 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 15 500 Kč.

Týmová fotka, splněno

Výsledkový servis

Příští závod

Světový pohár se znovu rozjede v pátek 10. prosince v rakouském Hochfilzenu, kdy jsou na programu sprinty.

Karel Halberštádt
Foto: Igor Stančík