Karlík a Voborníková se v Ruhpoldingu vrátí do Světového poháru

10. ledna, 2022

Dva negativní PCR testy znamenají, že se Mikuláš Karlík a Tereza Voborníková můžou připojit zpátky k českému týmu. Už v neděli odcestovali do německého Ruhpoldingu, kde pokračuje Světový pohár.

Mikuláš Karlík měl pozitivní test na covid-19 na konci přípravy v Obertilliachu, kde s ním přišla do kontaktu Tereza Voborníková. Ani jeden z nich tak nemohl odcestovat na Světový pohár do Oberhofu.

Následné antigenní testy už Karlíkovi vyšly negativně, stejný výsledek měly i dva PCR testy, díky kterým mohl český reprezentant ukončit karanténu. „Karlos mohl trénovat omezeně v rámci pravidel karantény, která se na něj vztahovala. Museli jsme improvizovat. Asi teď nebude v top formě, ale do olympiády ještě zbývá nějaký čas,“ věří trenér mužů Ondřej Rybář.

Dva negativní PCR testy měli i Tereza Voborníková a servisman Samuel Závalec, který byl před Oberhofem rovněž pozitivně testován. Všichni tři už jsou v Ruhpoldingu, kde je během pondělí doplní zbytek týmu. Voborníková si ještě stihla v sobotu zazávodit na Českém poháru v Jablonci nad Nisou, kde naprosto suverénně ovládla sprint juniorek.

Trojice Vítězslav Hornig, Milan Žemlička a Tereza Vinklárková naopak Světový pohár opouští a zazávodí si tento týden na IBU Cupu na Slovensku.

„Žemla a Víťa jedou do Osrblí, kde se utkají s těmi, co už tam jsou. Chceme před olympiádou vidět kluky v přímé konfrontaci. Po Osrblí uzavřeme olympijskou nominaci. Světový pohár v Ruhpoldingu tak pojedeme ve čtyřech. Pokud by bylo potřeba, tak si někoho stáhneme na štafetu. Ale já doufám, že se nic nestane, protože potřebujeme kluky na IBU Cupu porovnat,“ dodává Ondřej Rybář.

Česká nominace na Světový pohár v Ruhpoldingu

Ženy: Markéta Davidová, Lucie Charvátová, Jessica Jislová, Eva Puskarčíková, Tereza Voborníková

Muži: Mikuláš Karlík, Michal Krčmář, Jakub Štvrtecký, Adam Václavík

Česká nominace na II. IBU Cup v Osrblí

Ženy: Natálie Jurčová, Klára Lejsek, Eliška Teplá, Tereza Vinklárková

Muži: Vítězslav Hornig, Tomáš Krupčík, Jonáš Mareček, Tomáš Mikyska, Milan Žemlička

Program Světového poháru v Ruhpoldingu

12. 1. – 14:30 – sprint žen
13. 1. – 14:30 – sprint mužů
14. 1. – 14:30 – štafeta žen
15. 1. – 14:30 – štafeta mužů
16. 1. – 12:45 – stíhací závod žen
16. 1. – 14:45 – stíhací závod mužů

Program II. IBU Cupu v Osrblí

12. 1. – 10:00 – zkrácený vytrvalostní závod žen
12. 1. – 14:00 – zkrácený vytrvalostní závod mužů
14. 1. – 10:30 – sprint žen
14. 1. – 14:00 – sprint mužů
15. 1. – 10:30 – stíhací závod žen
15. 1. – 13:00 – stíhací závod mužů

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík