Markéta Davidová si ve stíhačce v Ruhpoldingu polepšila na 12. příčku, Jessica Jislová na 19.

16. ledna, 2022

Nikdy nezajela v Ruhpoldingu lepší závod. Markéta Davidová dnes ve stíhačce trefila 19 z 20 terčů a posunula se z 27. příčky až na 12. Další povedený závod má za sebou i 19. Jessica Jislová.

Report

„Rozdíly jsou malé. Nesoustřeďte se na umístění, ale na to, abyste udělaly na střelnici všechno správně. Pak to bude dobré,“ říkal večer před závodem českým biatlonistkám trenér Egil Gjelland.

Markéta Davidová splnila jeho pokyny takřka dokonale. Minula až úplně poslední terč. A opět připomněla hlášku: „Poslední ránu nedává jen blbec.“

Už se u toho ale usmívala. Byla spokojená se svým výkonem. Na trati působila velmi živě, důkazem je pátý běžecký čas. V pořadí čistých časů ve stíhačce jí patřila čtvrtá příčka. A náladu jí nezkazil ani fakt, že ji v závěru v souboji o 11. místo porazila Švédka Brorssonová. „Slyšela jsem, jak za mnou dýchá, a myslela jsem si, že ji urvu. Kdyby bylo poslední stoupání delší, tak věřím, že se mi to povedlo,“ glosovala závod Makula. Nezapomněla ani poděkovat servismanům za super lyže.

Jessica Jislová podala další stabilní výkon, za který byla odměněna 19. místem. Tři položky zastřílela čistě, jen po té třetí musela na dvě trestná kola. Jess i slušně běžela, patřil jí 27. běžecký čas.

Když jsme u statistik, musíme zmínit i střelecké časy. Markéta Davidová nejen že střílela velmi přesně, ale na své poměry i docela rychle. Na střeleckých stavech strávila minutu a 58 sekund, v rychlosti střelby byla 30.

Ještě rychleji pálily Lucie Charvátová a Eva Puskarčíková, ale hodně chybovaly. Charvátová skončila po šesti chybách 43., Puskarčíková po pěti chybách poslední 53. Je třeba říct, že ji limitovala nepříjemně otlačená noha.

Co to znamená?

Markéta Davidová se posunula v celkovém hodnocení už na 9. příčku. Jessica Jislová je po 12 bodovaných výsledcích v řadě 19. a už teď má jistotu účasti v hromadném startu v Anterselvě.

Výsledkový servis

Trefa pro Leontinku

České biatlonistky dnes trefily 76 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 38 000 Kč.

Zrakově postiženým dětem můžou pomoct i fanoušci. Stačí poslat DMS ve tvaru DMS TREFA 60 na číslo 87 777.

Příští závod

Muži pojedou svůj stíhací závod v Ruhpoldingu ve 14:45.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík