Výtěžek aukce Mikuláše Karlíka pomůže rodině padlého ukrajinského biatlonisty

03. března, 2022

Biatlonová rodina drží při sobě. Mikuláš Karlík před pár dny odstartoval aukci na podporu Ukrajiny, ke které se postupně připojili i další biatlonisté. I díky tomu se vybralo už přes 100 tisíc korun. Výtěžek z aukce poputuje k rodině devatenáctiletého biatlonisty Jevhena Malyševa, který zemřel při obraně své vlasti.

„Dění na Ukrajině samozřejmě sleduju. Chtěl jsem nějak pomoct, a tak jsem spustil aukci olympijské kolekce a startovních čísel. Ze začátku mi to přišlo jako malá pomoc, ale nakonec jsme se dostali na zajímavou částku. Jsem moc rád, že naše vazba s fanoušky funguje takhle dobře,“ říká Mikuláš Karlík.

Do aukce postupně přispěly podepsanými startovními čísly i Markéta Davidová nebo Eva Puskarčíková. Dražit se sice bude až do neděle, ale už teď se celková částka vyšplhala na 143 tisíc korun. Pokud byste ji chtěli ještě zvýšit a získat některý z biatlonových artefaktů, přihazujte tady.

Už je také jasné, kam výsledná částka poputuje. „Chtěli jsme, aby naše pomoc zůstala u biatlonu. Proto jsme se rozhodli podpořit rodinu devatenáctiletého biatlonisty Jevhena Malyševa, který padl při obraně Ukrajiny,“ vysvětluje Karlík.

Předání peněz rodině zprostředkuje Ukrajinská biatlonová federace, se kterou je Český svaz biatlonu v neustálém kontaktu.