Bezchybný Krčmář poskočil ve stíhačce v Oslu na 18. příčku, Václavík si vyjel masák

19. března, 2022

Vynikající výkon předvedl ve stíhacím závodě v Oslu Michal Krčmář. Startoval s číslem 33., ale díky čisté střelbě poskočil až na 18. příčku. Adamu Václavíkovi 24. místo stačilo k premiérovému postupu do závodu s hromadným startem, 31. Jakub Štvrtecký zůstal první pod čarou.

Report

Michal Krčmář už několikrát ukázal, že umí hodit za hlavu nepovedený sprint a ve stíhačce předvést diametrálně odlišný výkon. Bylo tomu tak i dnes v Oslu.

Český reprezentant na střelnici neminul ani jeden terč a pokud bychom počítali jen čisté časy ze stíhačky bez ztrát ze sprintu, tak byl v dnešním závodě pátý nejlepší. V konečném součtu z toho byl skok z 33. příčky až na 18.

Špatnou stíhačku nejel ani Adam Václavík. Nepovedla se mu první stojka, na které udělal dvě chyby. Dohromady musel obkroužit čtyři trestná kola a obsadil 24. příčku.

Jakub Štvrtecký absolvoval ještě o jedno trestné kolo víc a propadl se z 18. příčky na 31. Na střelnici se nedařilo ani Mikuláši Karlíkovi, který dojel po sedmi trestných kolech 42.

Kuba byl z kluků nejrychlejší na trati (17. čas), ale zároveň nejpomalejší na střelnici (50. čas). Adam zaznamenal 25. běžecký čas, Bimbo 27. a Karlos 31.

Ve svém předposledním závodě kariéry se výhry dočkal Němec Erik Lesser, jeden ze tří bezchybných střelců. Kromě něj a Krčmáře dnes neminul ani Ital Hofer. Stříbro vybojoval Francouz Quentin Fillon Maillet a na třetí příčku po nepovedené poslední střelbě spadl domácí Sturla Lægreid.

Co to znamená?

Michal Krčmář obsadil v hodnocení sprintů 20. příčku, v celkovém pořadí se posunul na 28. příčku. Ta mu při absenci čtyř závodníků zaručuje postup do hromadného startu.

Tam se poprvé v kariéře podívá i Adam Václavík, který díky svým výsledkům v Oslu zabral poslední 30. místo. Čtyři body chyběly k postupu Jakubu Štvrteckému, je třetím náhradníkem.

Výsledkový servis

Trefa pro Leontinku

Čeští biatlonisté dnes trefili 64 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 32 000 Kč.

Zrakově postiženým dětem můžou pomoct i fanoušci. Stačí poslat DMS ve tvaru DMS TREFA 60 na číslo 87 777.

Příští závod

Sezónu uzavřou nedělní hromadné starty. Markéta Davidová a Jessica Jislová půjdou do akce ve 12:50, Michal Krčmář a Adam Václavík v 15:00.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík