Krčmář uzavřel sezónu 14. příčkou v hromadném startu, Václavík 28.

20. března, 2022

Michal Krčmář obsadil na závěr sezóny 2021/22 Světového poháru v norském Oslu solidní 14. příčku. Adam Václavík dojel při své premiéře v hromadném startu 28.

Report

Premiérový hromadný start nezačal pro Adama Václavíka šťastně. Hned v úvodním kole musel měnit zlomenou hůl. Větší zdržení pak přineslo trestné kolo po první ležce a další trestné kolo po druhé ležce.

To Michal Krčmář zvládl obě ležky odstřílet čistě, na té druhé ale strávil 38 sekund a ztratil kontakt s čelem závodu. Ještě víc se mu ti nejlepší vzdálili po dvou chybách na první stojce.

Na té druhé už Bimbo nezaváhal a odjížděl ze střelnice jako 17. Povedené poslední kolo znamenalo posun na 14. místo. Na trati to dnes českému reprezentantovi celkově šlo, patřil mu 13. čas s minutovou ztrátou na nejrychlejšího Nora Sturlu Lægreida.

Ten až do posledních metrů bojoval o vítězství, ale nakonec ho předčil krajan Sivert Bakken. Bronz ukořistil Francouz Emilien Jacquelin.

Adam Václavík udělal při své premiéře v masáku celkem pět chyb. V souboji o 25. příčky v závěru nestačil na trojici Italů a obsadil 28. místo.

Co to znamená?

Michal Krčmář skončil v celkovém hodnocení Světového poháru 28., Adam Václavík 52. V hodnocení disciplíny patří Bimbovi 20. příčka. Malý křišťálový glóbus získal po dnešní výhře Sivert Bakken.

Výsledkový servis

Trefa pro Leontinku

Čeští biatlonisté dnes trefili 33 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 16 500 Kč.

Zrakově postiženým dětem můžou pomoct i fanoušci. Stačí poslat DMS ve tvaru DMS TREFA 60 na číslo 87 777.

Příští závod

Definitivní tečku za sezónou udělá mistrovství ČR v supersprintu, které se uskuteční ve středu v Jablonci nad Nisou. Šampionát odstartuje nástřelem v 16:30, na který navážou od 17:10 rozjížďky. Vstup je zdarma.

Karel Halberštád
Foto: Petr Slavík