Češi v akci, 29. 11. – Sezónu otevře vytrvalostní závod mužů v Kontiolahti

29. listopadu, 2022

Ve stejný den začne sezóna Světového poháru i IBU Cupu. Elitní seriál zahájí ve finském Kontiolahti vytrvalostním závodem muži, ve švédském Idre Fjäll se zase pojedou sprinty. Všechny závody je možné sledovat v přímých přenosech.

Po teplotách kolem minus 10 stupňů se v Kontiolahti trochu oteplilo a během pondělních tréninků teploměr ukazoval minus 3 stupně. To už se sníh v některých místech začínal drolit.

Trenér českých mužů Michael Málek očekává podobné podmínky pro všechny s tím, že by se v závěru závodu mohl sníh opět trošku sypat. Organizátoři se budou snažit takový sníh v některých místech stáhnout a navézt novou vrstvu ze zásobníku.

Poslední vytrvalostní závod se jel v Kontiolahti před dvěma lety a Ondřej Moravec v něm obsadil pátou příčku. Závod se povedl i jedenáctému Michal Krčmářovi.

Velký předzávodní přehled s programem Světového poháru v Kontiolahti a zprávami s českého týmu najdete tady.

Velkou novinkou jsou letos přímo přenosy z IBU Cupu. Na webu Eurovision Sports TV tak dnes můžete v akci sledovat sedm českých reprezentantů. Zpravodajství z Idre Fjäll a program závodů najdete tady.

10:30 – IBU Cup – sprint žen

13:15 – Světový pohár – vytrvalostní závod mužů

  • Česká čísla: 24 Michal Krčmář, 49 Jakub Štvrtecký, 67 Mikuláš Karlík, 71 Tomáš Mikyska, 92 Jonáš Mareček
  • Startovní listina
  • TV přenosy: 13:00 ČT sport, 13:00 Eurosport 1
  • Online výsledky

14:00 – IBU Cup – sprint mužů

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík