Dvakrát nepřesná Davidová skončila ve sprintu v Kontiolahti 22.

03. prosince, 2022

Markéta Davidová ukázala ve sprintu ve finském Kontiolahti opět rychlou, ale ne tak přesnou střelbou. Po dvou chybách vestoje skončila 22. Do stíhačky spolu s ní prošly 52. Lucie Charvátová a 58. Tereza Voborníková.

Report

Sprint žen připomínal z českého pohledu předešlý závod mužů. Markéta Davidová ho měla dobře rozjetý, díky nule vleže a velmi rychlému druhému kolu se zdálo, že by dokonce mohla zaútočit na vítězství.

Teploměr ukazoval -6 stupňů, proto ten kouř

Česká biatlonistka se opět prezentovala zrychlenou střelbou, 11. nejrychlejší, ale po stojce musela na dvě trestná kola. Poslední kolo jí podle běžeckého času (25., celkově 18.) tolik nevyšlo a obsadila 22. příčku.

„Za dva je dneska moc. Myslím si, že jsem měla skvělé lyže a mrzí mě, že to přede mnou bylo tak nasekané, že jsem nedokázala nic sjet. Do stíhačky to ale nebude špatné,“ řekla Davidová České televizi.

Nejlépe z českých žen střílela Tereza Voborníková (1+0), která z 58. příčky těsně proklouzla do stíhačky. O něco lepší pozici bude mít zítra Lucie Charvátová. Sice střílela s bilancí 1+2, ale měla rychlejší běžecký čas (40.).

Terka si dojela pro stíhačku

Bez stíhacího závodu budou po nepovedených stojkách 70. Jessica Jislová (0+3) a 73. Eliška Václavíková (0+2).

Dojezd Elišky Václavíkové

Jasně zvítězila Rakušanka Lisa Hauserová, druhá Lisa Vittozziová (s jedním trestným kolem) za ní zaostala o 17 sekund. Maximum si třetí příčkou vyrovnala Švédka Linn Perssonová.

Co to znamená?

Markéta Davidová v celkovém hodnocení poklesla na 13. příčku, do žlutého trikotu se oblékne Lisa Vittozziová. V Poháru národů jsou Češky osmé, přeskočily je Italky a Finky.

Výsledkový servis

Příští závod

Úvodní podnik Světového poháru uzavřou v neděli stíhací závody. Ten mužský začíná ve 12:15, ten ženský ve 14:15.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík