Markéta Davidová si polepšila ve stíhačce v Oberhofu na 8. příčku. Opět boduje i Jessica Jislová

09. ledna, 2022

Oberhof Markétě Davidové sedí. V nedělním stíhacím závodě si polepšila z 11. příčky na 8., posedmé v řadě se tak v tomto středisku vešla do 12. místa. Jednu pozitivní sérii prodloužila i 35. Jessica Jislová. Podesáté v řadě dojela na bodech.

Report

Markéta Davidová nevstoupila do stíhacího závodu, který se jel za přetrvávajícího sněžení, dobře. Minula hned první dvě rány, ty další už byly centrové. Propadla se na 20. místo, ale od té doby mířila už jen nahoru.

Po nule na druhé ležce byla 16., po nule na první stojce 10. Bezchybná série skončila až úplně posledním výstřelem, který šel mimo terč. I tak Makula opouštěla střelnici jako sedmá. Těsně za ní jela Elvira Öbergová, která ukázala své běžecké kvality a českou reprezentantku odsunula na 8. příčku.

Makulo, bojuj!

Markétě Davidové dnes patřil 13. běžecký čas, byla ale jen o 10 sekund pomalejší než pátá Němka Herrmannová.

Makula po dojezdu

Čtyři jedničky dnes na střelnici zapsala Jessica Jislová. Proto se propadla z 20. příčky na 35. Čtyřikrát musela obkroužit trestné kolo i Eva Puskarčíková. Ta si mírně polepšila z 55. příčky na 52.

Tři závody ve třech dnech byly náročné

Druhé vítězství v řadě vybojovala Norka Marte Olsbuová Røiselandová. Za ní skončily Švédka Hanna Öbergová a Běloruska Dzinara Alimbekavová.

Co to znamená?

Markéta Davidová drží v celkovém hodnocení 10. příčku, Jessica Jislová se posunula na 19. místo.

Jess pokračuje ve stabilních výkonech

Výsledkový servis

Trefa pro Leontinku

České biatlonistky dnes trefily 49 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 24 500 Kč.

Zrakově postiženým dětem můžou pomoct i fanoušci. Stačí poslat DMS ve tvaru DMS TREFA 60 na číslo 87 777.

Příští závod

Světový pohár pokračuje už ve středu sprintem žen (14:30) v německém Ruhpoldingu.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík