Dvakrát Top 20 na závěr Světového poháru v Anterselvě: 14. Jislová a 17. Davidová

23. ledna, 2022

Jedna skvěle střílela, druhá zase skvěle běžela. Bezchybná Jessica Jislová obsadila na závěr Světového poháru v Anterselvě 14. místo v hromadném startu. Markéta Davidová byla po čtyřech chybách 17.

Report

Z dvojice českých reprezentantek měla lepší start Jessica Jislová. Po čisté ležce jí patřila 10. příčka. Jednou nepřesná Markéta Davidová byla o pozici níž.

Na úvod s jednou chybou

Makula už ale během druhého kola Jess dostihla. Druhou ležku zvládly obě čistě a odjížděly těsně za sebou na 13. a 16. místě.

Jessica Jislová pokračovala po třetí nule na 13. příčce, zatímco Markéta Davidová spadla po dalších dvou trestných kolech na 18. místo.

A podobný scénář měla i závěrečná stojka. Jislová zastřílela počtvrté v řadě čistě, navíc jí na střelnici patřil pátý čas. Zároveň ale byla druhá nejpomalejší na trati, což jí v celkovém součtu dalo 14. místo. Pro Jess je to třetí nejlepší výsledek v kariéře.

Jess na trati ztrácela

Markéta Davidová přidala na čtvrté střelecké zastávce čtvrtou chybu. Na rozdíl od Jislové skvěle běžela, měla pátý čas, ale zase prostála hodně času na střelnici. Na svou krajanku takto ztratila 37 sekund. Do cíle dojela jako 17.

Makula na trati ztratila 42 sekund na nejrychlejší Braisazovou-Bouchetovou, ale jen 8 sekund na druhou nejrychlejší Wiererovou

I přes dvě trestná kola zvítězila domácí Dorothea Wiererová. Druhá Běloruska Dzinara Alimbekavová a třetí Francouzka Anaïs Chevalierová-Bouchetová minuly jeden terč.

Co to znamená?

Markéta Davidová si v celkovém hodnocení pohoršila na 11. příčku, Jessica Jislová zůstává 19. V hodnocení disciplíny je Jess 7., Makula 10.

Výsledkový servis

Trefa pro Leontinku

České biatlonistky dnes trefily 36 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 18 000 Kč.

Zrakově postiženým dětem můžou pomoct i fanoušci. Stačí poslat DMS ve tvaru DMS TREFA 60 na číslo 87 777.

Příští závod

Příští závod už bude olympijský. Hry v Pekingu začnou 5. února smíšenou štafetou.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík