Pokyny pro sezónu 2016/17

09. listopadu, 2016

Výbor ČSB po projednání technické komise a komise biatlonu schválil Pokyny pro sezónu 2016/17. Dokument najdete v sekci domácích soutěží / biatlon, nebo přímo ke stažení zde.

Mezi novinkami najdete:

Účast v prvním konaném celostátním závodě Českého poháru není omezena. V dalších celostátních závodech Českého poháru je ve všech věkových kategoriích účast omezena na sportovce, kteří v sezóně 2016/2017 získali min. 50 bodů v jakémkoli závodě Českého poháru, nebo v sezóně 2015/2016 získali alespoň III. VT v biatlonu. Pokud závodník v žákovských a dorosteneckých kategoriích není klasifikován v dané sezóně v žebříčku ČP, má právo startu na své první soutěži ČP.

Výbor ČSB rozhodl o výjimce z pravidla 8.5.2.1. Bezpečnostní prověrka na střelnici po střelbě pro vzduchové zbraně tak, že je možné po provedené prověrce ponechat náboje (diabolky) v zásobnících umístěných mimo nábojovou komoru a nebo v držácích na pažbě.

Závod v Biatloncrossu – Jedná se o závod lyžařské obratnosti se střelbou. Délka tratě by neměla přesáhnout 1km, trať obsahuje překážky prověřující lyžařské dovednosti, podjezdy, slalom, přejezdy, skoky, jízda po jedné noze, jízda pozpátku apod. Nesplnění překážky je penalizováno odpovídající přirážkou podle délky a časové náročnosti tratí. Střelba je prováděna v poloze vleže. Za každý nesestřelený terč absolvuje závodník prodloužení trati o cca 20 m.

Mix štafety dvojic – závod dvoučlenných štafet se uskuteční mimo rámec MČR a ČP D+D, jako vložený závod. Pravidla závodu vychází z pravidel pro single mix štafety (délka tratě, délka TK, střídání závodníků) upřesněnými níže uvedenými specifikacemi. Z tohoto závodu nebudou počítány body do žebříčku jednotlivců ani klubové soutěže.

Více v Pokynech

[pamd target=”_self”]