Reprezentanti trénují ve finském Vuokatti

17. listopadu, 2014

Téměř kompletní jsou čeští biatlonisté na závěrečném soustředění před startem Světového poháru 2014/15. Ve finském Vuokatti schází pouze Vít Jánov, který se léčí z mononukleózy a do tréninku nezasahuje též Lukáš Kristejn, jehož trápí potíže s ledvinami.

Lukáš Kristejn v nemocnici

„Gábina Soukalová a Michal Šlesingr sice ještě dobírají antibiotika, ale už začali s pozvolným tréninkem,“ hlásí šéftrenér reprezentace Ondřej Rybář. Naopak vážnější je situace kolem Lukáše Kristejna. Nadějný reprezentant byl hospitalizován v nemocnici kvůli potížím s ledvinami. „Lukáš prodělal několik vyšetření a krátkou léčbu. Nyní je opět s týmem, ale v pondělí jej čekají další zdravotní testy a odběry,“ upřesňuje Ondřej Rybář.

S výjimkou výše jmenovaných jsou ostatní reprezentanti zdravotně v pořádku, a to včetně Jitky Landové. „Raději to zaklepu,“ dodává s úlevou v hlase šéftrenér.

Kvalitní podmínky pro přípravu

Český tým má ve Finsku dobré podmínky k přípravě. „K dispozici je kvalitně upravený pětikilometrový okruh a střelnici máme takřka jen pro sebe. Připravuje se tu jen několik mladých biatlonistů z Běloruska a Ruska.“ Teplota se pohybuje pod nulou. „Maximem zatím bylo minus osm stupňů,“ říká Ondřej Rybář. „V přípravě pokračujeme podle plánu.“

Ze Skandinávie se reprezentanti vrací domů 24. listopadu a o tři dny později už zamíří na první kolo Světového poháru do švédského Oestersundu. Na start individuálních závodů se bude moci postavit pět mužů a pět žen.