Nešťastná střelba Jaroslava Soukupa. Chatrné zdraví Michala Šlesingra.

14. prosince, 2014

Jaroslav Soukup ani Michal Šlesingr nebudou na letošní stíhací závod v Hochfilzenu vzpomínat v dobrém. Jarda si závod pokazil zmatenou střelbou na cizí terč na závěrečné položce, Michala na start nepustilo zdraví, které mu znovu připomnělo, že se musí opravdu hlídat.

 

Není terč jako terč
Tak trochu inspiraci Veronikou Vítkovou předvedl v závěrečné položce Jaroslav Soukup. Zkušený reprezentant bojoval o body, střílel přesně, ale bohužel mířil do terče Kanaďana Nathana Smithe.  „Prostě místo sedmičky pálil na osmičku,“ jmenoval lakonicky čísla stavů Ondřej Rybář.  Po třech ranách svůj omyl zjistil a namířil na správný terč. Ze dvou zbývajících pokusů byl jednou úspěšný, a tak musel absolvovat čtyři trestná kola. Propadl se na 52. pozici. Situaci nezvládl ani Smith, protože zvednutím paže neupozornil na situaci rozhodčí. Byl penalizován dvěma minutami.

 

 

Michal Šlesingr. Foto: Český biatlon, Petr Slavík.

Michal Šlesingr. Foto: Český biatlon, Petr Slavík.

Závodník se šetřit neumí
Na startu scházel Michal Šlesingr, kterého úvod sezóny zastihl ve výborné formě, ale současně stále bojuje se svým „chatrným“ zdravím. „Myslel jsem si, že bych závod mohl objet s tím, že by to nebylo naplno, ale spíše bych se soustředil na techniku. Jenže trenér má pravdu v tom, že se startovním číslem na hrudi to závodník stejně neudělá.“  Raději tak síly i zdraví pošetřil na III. kolo Světového poháru v Pokljuce. „Tam se bude opět závodit od nuly, a tak snad budu mít větší šanci uspět, než dnes, kdybych startoval z páté desítky,“ vysvětlil svoji neúčast jedenatřicetiletý rodák z Letohradu.