Gabriela Soukalová by ráda opustila houpačku

21. prosince, 2014

Jako na houpačce prožila závody v Pokljuce Gabriela Soukalová. Nejprve bezchybný výkon ve sprintu a prvenství, pak střelecké trápení ve stíhacím závodě a propad až na 20. místo, aby v dnešním závodě s hromadným startem opět předvedla nulovou střelbu a vybojovala vynikající čtvrté místo.

 

Zlepšení běhu prioritou
„Ano, jako na houpačce, přesně takové moje výkony jsou. Platí to o běhu i o střelbě. Jednou nahoře a pak hned dole. Dnes to navíc byly ještě protipóly, střelba se povedla a v běhu jsem se trápila. A právě na běhu budu muset mezi vánočními svátky hodně zapracovat,“ vykládala po dnešním závodě.  Už ráda by „houpačku“ opustila.

 

Spolehnutí na střelbu
Každopádně výsledné čtvrté místo jí moc potěšilo. „Jsem za to hrozně moc ráda. Ze začátku jsem se nikam nedrala, cítila jsem, že po běžecké stránce to nebude můj den. S ostatními jsem tam visela jako na provázku. Věděla jsem, že se bude muset spolehnout na střelbu, což po sobotním střeleckém výbuchu byl základ,“ přiblížila závod svýma modrýma očima.

 

 

Roztržitost pomáhá
Možná ji k dobrému výsledku pomohla i její typická roztržitost. Ráno si zapomněla lyžařské boty na hotelu. „No, a to je, povím vám, hodně zajímavé, protože když je u mě všechno v pořádku, nic nezajedu. Pokud si ale svým zapomínáním a jinými příhodami rozhodím koncentraci, funguje to u mě jako klíč do pohody. Mám pak najednou méně předstartovního stresu.“ A to byl i dnešní případ. Stres ji nesvazoval ruce, střílela uvolněně.

image

Zklidnění při střelbě a hlavně zlepšení běhu jsou prioritami Gabriely Soukalové pro trénink o vánočních svátcích. Foto: Český biatlon, Petr Slavík

 

Vánoce s biatlonem
Chvíli poté, co projela cílovou metou, obrátily se její myšlenky směr k blížícím se vánočním svátkům. Prožije je v Rakousku v nejmenovaném, ale oblíbeném biatlonovém centru. „Chci dobře zregenerovat a co nejvíce potrénovat běh,“ má jasno. Předtím ji však čeká malý výlet domů se zastávkou na vyhlášení akce Sportovec roku 2014.

 

…a hurá na Schalke
Pobyt v Rakousku přeruší exhibicí v Německu. Společně s Ondřejem Moravcem se ve slavné  Veltins Areně, která je domovem fotbalistů Schalke 04,  zůčastní v sobotu 27. prosince populárních závodů dvojic World Team Challenge. Čekají je nejen obtížní soupeři, ale také více než 50 tisící fanoušků na tribunách!

 

Text: Tomáš Hermann