Hromadný start Pokljuka: Gabriela 4. a Veronika 10.!

21. prosince, 2014

Parádní představení mají za sebou Gabriela Soukalová a Veronika Vítková, které v dnešním závodě s hromadným startem žen na 12,5 km. Gabriela Soukalová vybojovala po bezchybné střelbě čtvrté místo. Veronika Vítková i přes dvě chyby na střelnici skončila desátá! V průběžné klasifikaci Světového poháru patří Veronice Vítkové devátá pozice, Gabriela Soukalová je čtrnáctá. Vyhrála vedoucí žena SP Kaisa Mäkkäräinenová z Finska.

 

Výborný vstup
České biatlonistky vstoupili do závodu excelentně. Na první položce střílely bezchybně. Veronika Vítková vybíhala na trať třetí, Gabriela Soukalová šestá. Na druhé položce minuka Veronika Vítková jeden terč a byla 12., Gabriela Soukalová opět nezaváhala a držela šestou příčku.

Závod  s hromadným startem vrátil Gabriele Soukalové na tvář úsměv. Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Závod
s hromadným startem vrátil Gabriele Soukalové na tvář úsměv. Foto: Český biatlon, Petr Slavík

 

Finále
První stojka pořadím zamíchala, ale Gabriela i Veronika mířily přesně! Prvně jmenovaná držela druhé místo, Veronika běžela šestá ve skupině s Kaisou Mäkkäräinenovou. A finále? Veronika Vítková minula jeden terč a patřilo jí desátá pořadí. Gabriela Soukalová opět mířila přesně a proklouzla na druhou příčku! Ovšem za ní to bylo hodně, hodně našlapané. Naděžda Skardinová, Kaisa Mäkkäräinenová a obě útočily.

 

Motorová myš
Kaisa pak oběma pláchla a řítila jako motorová myš za vedoucí Anais Bescondovou. Ani té nedala šanci. Gábina se snažila držet běloruské biatlonistky, ale nešlo to. Naopak se musel bránit útoku dvojice Valj Semerenková, Dortothea Wiererová. Těsně ale přece je udržela za svými zády. Veronika Vítková vybojovala desáté místo. Parádní představení českých reprezentantek! Blahopřejeme!

 

Moc dobrý pohled
„Od dalekohledu se na to dívalo moc dobře, protože holky z osmi pokusů šestkrát nechybovaly. Škoda druhé ležky u Verči, ta poslední rána byla stržená na dvě hodiny a vstoje to měla být také nula. Ale i tak jsem opravdu moc spokojen, přestože na obou byla už znát únava z náročného programu. Jsou však v TopTen, Gábina navíc na velkém pódiu, a to je cenné. Věřím, že se nám podaří udržet výkonnost přes vánoční a novoroční svátky,“ prozradil trenér Zdeněk Vítek.

 

Na střelnici se dnes našim reprezentantkám dařilo. Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Na střelnici se dnes našim reprezentantkám dařilo. Foto: Český biatlon, Petr Slavík

 

Hromadný start na 12,5 km ženy – výsledkový servis:

Oficiální výsledky
Analýza závodu
Průběžné pořadí SP 2014/15 v disciplíně
Průběžné pořadí SP 2014/15

Záznam závodu na ČT Sport

 

Text: Tomáš Hermann