Skvělí Češi v IBU Cupu. Všichni na bodech!

16. ledna, 2015

Nejlepší vystoupení v IBU Cupu této sezóny mají za sebou čeští biatlonisté a biatlonistky. Sprintů v italském Ridnaun se zúčastnilo pět mužů a pět žen. Všichni do jednoho dokázali bodovat, a to současně znamená, že mají i velmi dobrou startovní pozici pro sobotní stíhací závody. Další pozitiva? Určitě dvě umístění v TopTen. Tomáš Krupčík skončil pátý, když vybílil všechny terče, Barbora Tomešová doběhla na osmém místě.

 

„Největší radost mám z toho, že všech pět kluků je na bodech.  A samozřejmě bezchybná střelba Tomáše Krupčíka to je parádní výkon, kterému odpovídá i výsledek. Potěšil mě také čtrnáctý Adam Václavík, jenž ukázal, že když solidně zastřílí, může být díky své běžecké výkonnosti hodně vysoko,“ řekl trenér mužů Aleš Ligaun. „Výsledky sprintu nám otevírají dobré výhledy do sobotního stíhacího závodu.“  A jak to bylo dále? Tomáš Vojik doběhl sedmnáctý, Matěj Krupčík 24. a Lukáš Kristejn obsadil 37. Příčku. Startovalo 133 (!) závodníků.

 

V kategorii žen zůstala těsně za elitní desítkou 12. Lea Johanidesová, Lucie Charvátová skončila na 16. místě a juniorka Jessica Jislová se může radovat z 18. příčky. Poprvé v kariéře vybojovala body v IBU Cupu Ludmila Horká, která s biatlonem teprve začíná. Za 34. pozici jich brala hned sedm.

 

Sprint na 10 km muži – výsledkový servis:

Oficiální výsledky
Analýza závodu
Průběžné pořadí IBU Cupu 2014/15 v disciplíně
Průběžné pořadí IBU Cupu 2014/15

 

Sprint na 7,5 km ženy – výsledkový servis:

Oficiální výsledky
Analýza závodu
Průběžné pořadí IBU Cupu 2014/15 v disciplíně
Průběžné pořadí IBU Cupu 2014/15

 

Text: Tomáš Hermann