Michal Šlesingr vypráví o „černu“ před očima

17. ledna, 2015

Právě vyběhl z penzionu, kde je ubytován lékař české výpravy Vláďa Dobeš, za svým týmem. Jeho hlas nezněl vůbec zdravě. „Ale pro mě to není žádná novinka,“ snažil se trochu pousmát Michal Šlesingr nad svým zdravotním stavem, který jej v uplynulých dvou sezónách vždy připravil o vrchol sezóny.

 

Našlapané závody
V sousedním penzionu, než který obývá zbytek reprezentace, byl „lovit“ internetové připojení a jeho prostřednictvím i spojení s rodinou. Dnešní sprint mu přinesl radost nejen z desátého místa ve výsledkové listině, ale také radost nad stejnou příčkou v průběžné klasifikaci Světového poháru.

„Dnes to byl dobrý závod po všech stránkách. Když pominu první dva v cíli, tak to bylo hodně našlapané a stále bylo o co jet,“ vracel se k průběhu závodu.

Michal se dnes na trati vydal do posledního zbytku sil. Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Michal se dnes na trati vydal do posledního zbytku sil. Foto: Český biatlon, Petr Slavík

 

Černo před očima
Na trati patřil k nejrychlejším, zaběhl celkově dvanáctý nejlepší čas. „První dva okruhy pocitově ještě ušly, ale v posledním kole jsem se hodně trápil,“ vypravoval. Jenže čísla hovořila jinak. Právě v závěrečném okruhu dosáhl v porovnání všech startujících svého nejlepšího času. „Měl jsem už černo před očima,“ říkal. Možná právě proto to byl nejlepší výsledek. „Bolelo to neuvěřitelně moc. Musím poděkovat klukům ze servisu, lyže byly naprosto OK,“ líčil. „Možná byly příčinou toho, že jsem se v závěru ještě posunul do první desítky.“

 

Boj o TopTen
Vydal se ze všech sil, a byl si toho vědom. „Masáž už mám za sebou. Snad stihnu do neděle posbírat tolik sil, abych hromaďák zvládl na dobré úrovni,“ doufal. Věděl, o co jede. Ve Světovém poháru se po dvou sezónách, kdy jej sužovaly nemoci, opět vrátil do elitní desítky. „Chci se v Top Ten udržet. To je jasné.“ Recept na splnění cíle je prostý. Musí být zdravý, nejen během ruhpoldingské neděle, ale i v dalším průběhu sezóny. „Opravdu jsem si ve sprintu hrábl na dno. Snad se z toho rychle seberu,“ přál si… a také my jemu.

 

Tak, Michale, hodně štěstí!

 

Text: Tomáš Hermann