Šesté místo mixu v IBU Cupu

18. ledna, 2015

V záplavě skvělých výsledků českých reprezentantů během Světového poháru v Ruhpoldingu by nemělo zapadnout ani vystoupení závodníků v IBU Cupu. V italském Ridnaun se v neděli uskutečnily závody smíšených štafet a český kvartet Lea Johanidesová, Bára Tomešová, Tomáš Krupčík a Lukáš Kristejn obsadil pěkné šesté místo.

 

Jak se výsledek zrodil? Lea Johanidesová na první úseku dobře střílela, když zaznamenala jen dvě dobíjení.  „Ale celkově neměla svůj den. Střílela dlouho a ani na trati jí to moc nechutnalo,“ dodal trenér Marian Málek. Výsledkem bylo průběžné desáté místo.

 

Bára Tomešová na druhém úseku posunula českou štafetu na osmou příčku, přestože musela pětkrát dobíjet. Stejně si střelnici počínal i třetí člen štafety Tomáš Krupčík. „Oba nám trochu zahráli na nervy, když jim zůstal k dispozici už jej jeden náboj. Ale zvládli to, a to je určitě pozitivní,“ podotkl Marina Málek.

 

Skvěle pak zvládl finiš Lukáš Kristejn. Dobíjel pouze jednou a také výborně běžel. Česká štafeta tak nakonec proběhla cílem na šestém místě. „Lukáš předvedl přesně to, co od finišmanů očekáváme. Byl rychlý na trati a dobře střílel,“ dodal Marian Málek.

 

Ke konečnému výsledku pak trenér poznamenal. „Spokojenost představuje osmá příčka, byli jsme šestí, a to už je důvod k radosti.”

 

Dalším bodem programu naší reprezentační zálohy je mistrovství Evropy, které od 27. ledna do 3. února hostí Estonsko.

 

Smíšená štafeta – výsledkový servis:

Oficiální výsledky
Analýza závodu
Pohár národů – muži
Pohár národů – ženy

 

Text: Tomáš Hermann