Vstupenky na biatlon jdou na dračku, Vysočina Arena bude vyprodaná

21. ledna, 2015

Pouhé tři stovky vstupenek na nedělní program zůstalo v předprodeji na sedmé pokračování letošního Světového poháru v biatlonu, které je na programu od 6. do 8. února ve Vysočina Areně v Novém  Městě na Moravě. Nákupní horečka odstartovala hned po Novém roce. Vyvolaly ji vynikající výsledky českých reprezentantů, kteří se stále častěji objevují na stupních vítězů. Česká biatlonová horečka začala už před dvěma lety při mistrovství světa na Českomoravské vysočině. V loňské sezoně se světová elita Novému Městu vyhnula, pořadatelé dostali “pouze” mistrovství Evropy. Hlad po možnosti vidět české hvězdy na vlastní oči se proto po roční přestávce ještě zvětšil.
” Zájem diváků je obrovský. Ještě na každý den dotiskneme kolekci tisíce vstupenek. Jedná se o nevyužité rezervace cestovních kanceláří, jejichž blokování jsme ukončili. Jsem přesvědčen, že do začátku příštího týdne bude kapacita míst na stadionu vyprodaná,” konstatoval na úterní tiskové konferenci prezident Českého svazu biatlonu Jiří Hamza. Vysočina Arenu bude objímat stejně jako při světovém šampionátu před dvěma lety divácký kotel. Pořadatelé opět rozšířili hlediště o mobilní tribuny. Současná kapacita tribun na stadionu vzrostla 16.000 diváků. Dalších minimálně deset tisíc fanoušků zaplní prostor okolo tratí.
“Ještě před začátkem sezony jsme zvažovali, zda vůbec postavíme mobilní tribuny. To jsme netušili, že popularita biatlonu raketově vzroste. Mohli jsme postavit ještě větší tribuny,” dodal Hamza, který je přesvědčen, že padne v Novém  Městě divácký rekord letošního Světového poháru. Dosud nejvíce diváků bylo při posledním Světovém poháru v německém Ruhpoldingu, kam přišlo okolo dvaceti tisíc fanoušků.
Jiří Pošvář