Závěr mistrovství Evropy v biatlonu bez fanfár

03. února, 2015

Bez štafetového úspěchu zakončili čeští reprezentanti svoje působení na evropském šampionátu v estonském Otepää. Juniorky a junioři obsadili ve smíšených štafetách sedmé místo, ženy byly v závodě na 4×6 km desáté a muži skončili na trati 4×7,5 km dvanáctí.

 

Juniorky a junioři startující v sestavě Nikola Bitnarová, Jessica Jislová, Ondřej Šantora a Adam Václavík, měli poměr střelby 3 + 13 (tři trestná kola a 13 dobíjení). Jejich ztráta na vítězné Rusko činila 5:07,5 minuty. Jestliže děvčatům, se příliš nedařilo v běžecké stopě, tak mladíkům ve střelbě. Ondřej Šantora musel na jedno trestné kolo a Adam Václavík na dvě, oba vstoje. Navíc vleže museli opět oba i třikrát dobíjet.

 

V závodě žen skončily české reprezentantky Lea Johanidesová, Lucie Charvátová. Kristýna Černá a Barbora Tomešová desáté. Jejich poměr střelby byl slušný 0 + 11. Celková ztráta na vítěznou Ukrajinu, která závodila v sestavě pro SP, činila 3:41,9 minuty.

 

V kategorii mužů nás reprezentoval kvartet Matěj Krupčík, Tomáš Vojík, Tomáš Krupčík a Lukáš Kristejn. Výsledný poměr střelby byl 2+14, přičemž bratři Krupčíkovi dobíjeli každý jen dvakrát vstoje. Tomáš Vojík musel na dvě trestná kola a Lukáš Kristejn pokaždé třikrát dobíjel. Za vítěznými Rusy projeli čeští závodníci s odstupem 4:56,6 minuty.

 

Nejlepšími výsledky českého týmu tak zůstávají čtvrté místo juniorky Jessici Jislové, sedmé, osmé a sedmé místo juniora Adama Václavíka, a to postupně ve vytrvalostním závodě, sprintu a stíhacím závodě. A nakonec je třeba ocenit i sedmé místo Báry Tomešové ve vytrvalostním závodě, kde jen těsně za desítkou zůstala Lea Johanidesová.

 

Výsledkový servis

Mix štafeta junioři –  2×6 + 2×7,5 km
Mix štafeta junioři – 2×6 + 2×7,5 km- analýza závodu

Štafeta ženy –  4×6 km
Štafeta ženy – 4×6 – analýza závodu

Štafeta muži –  4×7,5 km
Štafeta ženy – 4×7,5 – analýza závodu

Webové stránky Mistrovství Evropy 2015