„Na závod se těším a děvčatům věřím,“ říká trenér Vítek

11. března, 2015

„Zatím to jde. V Kontiolahti příliš nefouká a oblačné počasí občas rozzáří modrá obloha,“ hlásí z finského dějiště MS 2015 trenér žen Zdeněk Vítek. Vytrvalostní závod biatlonistek odstartuje dnes v 17:15 hodin a na startu budou všechny nominované české reprezentantky včetně Gabriely Soukalové, kterou v úterý bolelo v krku.

 

Mírné napětí
Před startem disciplíny, ve které se roku 2013 stala Kateřina Holubcová – Jakešová mistryní světa, pociťuje Zdeněk Vítek mírnou nervozitu. „Možná bych nehovořil úplně o nervozitě, ale o napětí. Každopádně na závod se těším a děvčatům věřím.  Půjdou za dobrým výsledkem,“ je trenér přesvědčený.

 

Finské jaro
Podle současných povětrnostních podmínek by měl být závod regulérní. „Zatím tu jen pofukuje, než by foukalo a teplota se pohybuje kolem dvou stupňů nad nulou. Řekl bych takové finské jaro,“ dodává trenér.

 

Naděje
Gabriela Soukalová odstartuje na patnáctikilometrovou trať s číslem čtyři, Veronika Vítková ponese devětadvacítku, Jitka Landová má číslo 57 a Eva Puskarčíková 75. Loni na olympijských hrách v Soči obsadila Gabriela Soukalová v této disciplíně čtvrtou a Veronika Vítková šestou příčku.  V průběžné klasifikaci vytrvalostního závodu ve stávajíc í sezóně patří  Veronice Vítkové třetí místo. Naposledy byla třetí v Oslu, kde střílela bezchybně.

 

Muži se změnou
Nominaci mužů na čtvrteční vytrvalostní závod provedl už také Ondřej Rybář. Šéftrenér reprezentace dal důvěru trojici Ondřej Moravec, Jaroslav Soukup a Michal Šlesingr. Nováčkem na startu 20 km dlouhého závodu bude Tomáš Krupčík, který nahradil Michala Krčmáře. „S Michalem však určitě počítám do štafet. Tam si v této sezóně vybudoval pevnou pozici,“ řekl Ondřej Rybář. „Tomáš si však svoji šanci zasloužil, protože Michalovi se příliš nepovedl sprint ani stíhací závod.“