X. setkání Hnanice 2014

12. dubna, 2015

X. setkání veteránů biatlonu se uskutečnilo v hotelu VINICE ve HNANICÍCH 16.-19. října 2014

Hotel VINICE se nachází ve vinařské oblasti jižním směrem  od Znojma na hranicích s Rakouskem. Moderně zařízený hotel s bazénem, sportovišti a kongresovým sálem byl po čtyři dny místem setkání veteránů biatlonu. Milovníci cyklistiky přijeli již ve čtvrtek a užívali si nejen projížděk po okolí, ale také ochutnávku archivních vín ve sklípku s majitelem Jiřím Hamzou, současným prezidentem Českého svazu biatlonu.

Oficielní zahájení bylo v sobotu v 15.00 hodin. Ján Húska přivítal přítomné a seznámil s programem setkání. Byli  přijati tři noví členové, Jiří Lucius, Jaroslav Palounek a Luboš Fejkl a tak i s nováčky se setkání zúčastniolo 37 vetránů. Tradiční rozdávání upomínkových triček bylo velmi zajímavé. Všichni přítomní dostali společné modré tričko a navíc bývalí členové RH Harrachov si oblékli  bílá trička se znakem RH a bývalí členové DUKLY Liberec žlutá trička se znakem DUKLY.

Zábavné bylo i focení jednotlivých skupin. Probíhal rovněž prodej knihy BIATLON s autogramiádou, který zajišťovala  manželka autora Josefa Trojana Drahuška s Hankou Vránovou. Před společnou večeří přivítal veterány Jiří Hamza, ocenil jejich přínos pro československý a český biatlon a pozval veterány na únorový Světový pohár do Nového Města na Moravě. Po vítečné večeři následovala prohlídka podsklepení hotelu, kde se vyrábí víno.


Parta veteránů před hotelem VINICE

Sraz veteránù Hnanice 2014

 


Stojí zleva:
Jaromír Šimůnek, Milan Gašperčík, Miroslav Janošec, Josef Skalník, Jaromír Trejbal, Jaroslav Ehrenberger, Josef Špulák, Milan Zálepa, Arnošt Hájek, Jiří Holý, Bedřich Šafařík, Miroslav Lavička, Jiří Lucius, Jiří Semela, Karel Vrána, Stanislav Okuliar, Lubor Holubec, Svatopluk Fencl, Jan Žák, Luboš Háček, Ladislav Žižka, Vlastimil Rýgl, Vlastimil Schartner,  Jaroslav Palounek, Jaroslav Knápek, Jan Matouš

Ve dřepu zleva: Ján Húska, Vladimír Hák, Zdeněk Hák, Petr Halbrštát, Dušan Šimočko, Zdeněk Pavlíček, Jiří Suchánek, Miloslav Zuzánek, Luboš Fejkl,

Sedí zleva: Jan Matouš, Josef Trojan