V Jablonci boj o tituly na horských kolech

11. června, 2015

Areál Mšeno – Břízky v Jablonci nad Nisou bude v sobotu 13. června hostit Mistrovství České republiky v biatlonu na horských kolech. Šampionátu se zúčastní kompletní domácí špička včetně mistrů světa ze smíšených štafet Veroniky Vítkové, Gabriely Soukalové, Michala Šlesingra a Ondřeje Moravce.

„Pro nás je tento domácí mistrák už tradicí a uzpůsobujeme tomu i přípravu. V tomto období proto vždy trénujeme v Jablonci,“ říká šéftrenér reprezentace Ondřej Rybář. Ten do přípravy na sezónu 2015/2016 zařadil jednu velkou novinku. „Na přelomu května a června jsme deset dnů trénovali ještě na sněhu v Norsku. Myslím, že všem rozbití stereotypů pomohlo,“ dodává Ondřej Rybář.

Na programu bude rychlostní závod na 9 km pro muže a 6 km pro ženy se dvěma střeleckými položkami. Domácího mistrovství, které pořádá SKP Kornspitz Jablonec, se zúčastní také sportovci mládežnických kategorií – junioři, juniorky, dorostenci a dorostenky. Start intervalových závodů je naplánován na 10:00 hodin. Po poledni pak budou v Jablonci závodit bývalí biatlonisté, veřejnost a děti.

A jak dopadl šampionát před rokem? V kategorii žen zvítězila Gabriela Soukalová před Veronikou Vítkovou a Evou Puskarčíkovou. Mezi muži vybojoval titul Jaroslav Soukup, druhý skončil Michal Šlesingr a třetí Lukáš Kristejn.

Další podrobnosti a časový program naleznete v sekci Domácí/soutěže nebo v Kalendáři akcí.

Tomáš Herman