ŠEDESÁTKA MÍLY ZUZÁNKA

09. listopadu, 2015

Míla se narodil  v Horní Branné 16.11.1955, od mládí se věnoval běhu na lyžích a v roce 1974 nastoupil základní vojenskou službu v RH Harrachov a začal se věnovat velkorážnému i malorážnému biatlonu. Na MR v roce 1975 na Štrbském Plese zvítězil v obou individuálních závodech a společně  s Antonínem Křížem a Ladislavem Žižkou zvítězili také v závodě štafet. Bronzovou medaili získal v témže roce také na MR ve velkorážném biatlonu. V dalším roce na MR v Klatovech získal zlatou a bronzovou medaili. Zúčastnil se rovněž mezinárodních závodů v Německu v Suhlu, kde vybojoval dvakrát vítězství a jednou byl druhý. Na závodech DRUŽBA v Rýmařově obsadil také 2x druhé místo. Na M ČSSR ve VB v roce 1976 byl společně s Jaromírem Šimůnkem a Jiřím Majorem členem stříbrné štafety. Svoji sportovní kariéru zakončil v roce 1977 na mezinárodních závodech v NDR ziskem bronzové medaile v kategorii mužů a společně s Jaroslavem Kamenským a Michalem Žahourkem byl členem vítězné štafety před SSSR a NDR.

S manželkou vychovali tři děti, těší se z pěti vnoučat a šesté je na cestě. Účastní se MS veteránů v klasickém lyžování a také rád jezdí na horském kole. Je úspěšným majitelem firmy KOBRA s osmnácti zaměstnanci a mimo jiné vyrábí také sklopné terče pro biatlon. Je členem výboru klubu veteránů.

Milý kamaráde, k významnému životnímu jubileu Ti přejeme pevné zdraví, štěstí, mnoho najetých a naběhaných kilometrů a ať Ti prosperuje firma.
                                                                                                             kamarádi veteráni