V IBU Cupu potěšila šestým místem Jessica Jislová

28. listopadu, 2015

Sezóna Světového poháru startuje v neděli 29. 11., ale závodníci IBU Cupu mají už nyní první klání za sebou. Ve švédském Idre byly dnes na programu závody ve sprintech mužů na 10 km a žen na 7,5 km. Na body se prosadilo pět z jedenácti českých reprezentantů. Zazářila Jessica Jislová, která bezchybný střelecký výkon podpořila kvalitním během a obsadila krásné šesté místo!

 

Jessica Jislová se na úvod seriálu IBU Cup blýskla 6. místem ve sprintu. Foto: Marian Málek

Jessica Jislová se na úvod seriálu IBU Cup blýskla 6. místem ve sprintu. Foto: Marian Málek

„Před startem jsem byla trochu nervózní, jednalo se přeci jenom o zahajovací závod sezóny. Navíc trať byla hodně těžká a na střelnici ležela mlha. Vlastně všechno ze mě spadlo až v cíli. Tam se mi opravdu ulevilo,“ usmívala se spokojeně jedenadvacetiletá dívka z Jablonce nad Nisou, která absolvuje první sezónu mezi ženami. Největší radost jí udělal bezchybný výkon na střelnici. „Nejsem úplně špatnou střelkyní, ale nula potěší vždycky. Věřím, že svůj dnešní výkon zítra potvrdím. “

 

Na bodované příčky dosáhly také Lída Horká a Bára Tomešová. „Lída ukázala svoji sílu v běhu, když v závěrečném okruhu byla druhá nejrychlejší a zlepšila se o 19 míst,“ řekl trenér Marián Málek. Naopak Bára Tomešová, v cíli na 35. Pozici, měla podle jeho slov smůlu. „Vstoje jí tam nespadly dva těsné kalibry. Příště jí to ale určitě vyjde,“ dodal trenér. Kristýna Černá obsadila 58. místo, Veronika Zvařičová skončila 66. a Lea Johanidesová 68. v pořadí. Mezi 97 startujícími vyhrála pravidelná účastnice závodů SP Magdalena Gwizdonová z Polska.

 

V kategorii mužů si také nejlépe počínal benjamínek týmu, v tomto případě Adam Václavík. Odchovanec jilemnického biatlonu obsadil 24. místo. Jen dvě příčky za ním skončil o rok starší Tomáš Vojík. „Oba naši nejmladší závodníci bodovali, a to je určitě pozitivní. Na druhou stranu mě překvapily obecně velké běžecké rozdíly mezi závodníky, ale to je pravděpodobně dáno začátkem sezóny,“ podotkl trenér mužů Aleš Ligaun. „Věřím, že v neděli budou bodované pozice atakovat i ostatní kluci.“ Matěj Krupčík dokončil závod na 51. místě, Lukáš Kristejn obsadil 56. pozici a Vít Jánov skončil 103. ze 126 startujících. Zvítězil Petr Paščenko z Ruska.

 

V Idre jsou v neděli na programu opět závody ve sprintu.

 

Sprint ženy (7,5 km) – výsledkový servis:

Oficiální výsledky
Analýza závodu
Pořadí IBU Cupu disciplíny
Pořadí IBU Cupu celkově
Pohár národů

 

Sprint muži (10 km) – výsledkový servis:

Oficiální výsledky
Analýza závodu
Pořadí IBU Cupu disciplíny
Pořadí IBU Cupu celkově
Pohár národů

 

Text: Tomáš Hermann