Osmkrát na bodech v IBU Cupu!

29. listopadu, 2015

Výborné představení má za sebou česká reprezentační záloha v IBU Cupu ve švédském Indre, kde pokračovalo I. kolo soutěže druhými závody ve sprintu. Bodovalo celkem osm z jedenácti reprezentantů. Nejlepší z nich byl sedmý Adam Václavík, Tomáš Vojík skončil 13. a Lída Horká obsadila 14. místo.

„Mám obrovskou radost. Dnes mi závod sedl mnohem lépe než v sobotu, kdy byla na trati břečka. To jsem se vůbec nemohl srovnat do techniky. Teď se ochladilo, trať byla tvrdší, a to mi vyhovovalo,“ povídal Adam Václavík. Odchovanec jilemnického biatlonu se přiznal, že měl na své straně i štěstí. „Startoval jsem ve třetí skupině. Sněžení už ustupovalo a trať se tak trochu zrychlovala. Na tom jsem určitě mohl něco vydělat.“ Podmínky na střelnici byly velmi obtížné. Sám minul jeden terč vleže a dva vstoje. „Už na nástřelu bylo těžké se trefit, stranově jsem dělal dvanáct cvaků. Stojku jsem pak musel hodně vybojovat, protože jak jsem vysoký, tak se mi ve větru střílí obtížně,“ dodala odchovanec jilemnické ho biatlonu.

S výkony svých svěřenců byli spokojení i trenéři Aleš Ligaun a Marián Málek. „Dnes jsme byli vidět a z toho máme radost. Kluci se oproti sobotě hodně zvedli v běhu a ani holky v této části nezklamaly, byť se ukázalo, že Lída Horká je na tom nyní asi nejlépe. Moc nám také pomohl servis, s rychlostí lyží jsme byli na špici,“ řekl za oba kouče Marián Málek.

 

A jak si vedli další Češi? Ve sprintu mužů obsadil Lukáš Kristejn 21. místo, o deset příček za ním skončil Matěj Krupčík, Vít Jánov, který vynechal uplynulou sezónu kvůli mononukleóze, doběhl na 80. pozici. Vyhrál Rus  Jelisejev. V kategorii žen se hned tři srovnaly do čtvrté desítky. Báře Tomešové patří 32. místo, Jessice Jislové 34. a Kristýně Černé 35. pořadí. Lea Johanidesová skončila 45. a Veronika Zvařičová obsadila 69. příčku. Zvítězila Bente Landheimová z Norska.

IBU Cup pokračuje za dva týdny v italské Val Ridanně.

 

Sprint ženy (7,5 km) – výsledkový servis:

Analýza závodu
Pořadí IBU Cupu disciplíny
Pořadí IBU Cupu celkově
Pohár národů

 

Sprint muži (10 km) – výsledkový servis:

Oficiální výsledky
Analýza závodu
Pořadí IBU Cupu disciplíny
Pořadí IBU Cupu celkově
Pohár národů