Ve vytrvalostním závodě byl nejlepší na 28. místě Soukup

02. prosince, 2015

Po slibném výsledku v závodě smíšených štafet čeští biatlonisté v individuálním závodě nezazářili. Doplatili na střelecké chyby, které je vyřadily nejen ze hry o medailové pozice, ale i o umístění v první dvacítce výsledkové listiny. Nejlépe si vedl zkušený Jaroslav Soukup, který obsadil se třemi trestnými minutami 28. místo. Na body do Světového poháru ještě dosáhl na 35. místě Ondřej Moravec, který si připsal 3 trestné minuty.
Z dramatického souboje o první místo vyšel nejlépe 41letý Nor Ole Einar Bjoerndalen, který ani jednou na střelnici nechybil a dojel si pro své 95. vítězství ve Světovém poháru. Před druhým v pořadí Němcem Simonem Schemppem, který jednou chyboval, měl náskok 27,1 sekundy. Třetí skončil druhý neomylně střílející Rus Alexej Volkov.

 

“Dnes nemůže být hodnocení pozitivní. Nezvládli jsme závod střelecky a běžecky to nebyla žádná sláva. Celkově jsme podali slabý výkon. Takový delší dobu nepamatujeme. Určitě převládá zklamání,” zhodnotil výsledek v rozhovoru pro Českou televizi šéftrenér českých biatlonistů Ondřej Rybář, který nehledal příčinu celkového propadu na střelnici.

 

Ze zbývajících českých biatlonistů Michal Šlesingr s 5 chybami skončil na 53. místě, o pět příček za ním byl Tomáš Krupčík, jenž třikrát minul terč a na 70. místě skončil s 6 nepřesnými zásahy Michal Krčmář, který vybíhal na trať jako první.

 

Vytrvalostní závod mužů na 20 km – výsledkový servis:

Oficiální výsledky
Analýza závodu
Pořadí SP v disciplíně
Celkové pořadí SP
Pohár národů – muži

 

Text: Jiří Pošvář