Krčmář dosáhl ve sprintu na životní výsledek

05. prosince, 2015

Čtyřiadvacetiletý Michal Krčmář zazářil v úvodním sprinterském závodě mužů v letošní sezoně Světového poháru. Ve švédském Östersundu obsadil ve větrné loterii třinácté místo, což je jeho nejlepší výsledek v kariéře. Suverénně zvítězil Francouz Martin Fourcarde, který dosáhl na svůj 41. triumf ve Světovém poháru. Druhý se ztrátou téměř 52 sekund skončil Němec Arnd Peiffer a třetí místo obsadil vítěz vytrvalostního závodu 41letý Nor Ole Einar Bjoerndalen.

Michal Šlesingr na trati větrného sprintu ve švédském Östersundu. Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Michal Šlesingr na trati větrného sprintu ve švédském Östersundu. Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Michal Šlesingr se 3 střeleckými chybami byl čtyřiadvacátý. Třetím nejlepším Čechem byl na 38. místě Tomáš Krupčík, Ondřej Moravec obsadil 40. místo. Oba doplatili na větrné počasí při střelbě vestoje, kde dlouho čekali na příhodné podmínky. Přesto po čisté střelbě vleže oba shodně třikrát na stojce minuli terč . Zkušený Jaroslav Soukup čtyřikrát chyboval a skončil na 54. místě.

“Počasí se v průběhu závodu hodně měnilo. Složité bylo nasazení do skupin. Původně meteorologové hlásili déšť. Vítr měl být v poryvech, postupně se uklidnil. Ovšem v závěru závodu se podmínky výrazně zhoršovaly. Snažili jsme se poučit z předcházejících ran, ve stojákách už to nešlo. Byla to loterie,” uvedl v rozhovoru pro Českou televizi šéftrenér českých biatlonistů Ondřej Rybář, který ocenil výkon Krčmáře.

“Zaslouží velkou pochvalu. Šlesingr skončil za patnáctkou, což není špatné. Ve stojce hodně času prostál na střelnici. Ze čtyřicátého místa Moravce bych nedělal tragédii. Když střílel stojku, tak byly podmínky hodně špatné,” dodal Rybář.

 

Sprint mužů na 10 km – výsledkový servis:

Oficiální výsledky
Analýza závodu
Pořadí SP v disciplíně
Celkové pořadí SP
Pohár národů – muži

 

Text: JP