Mám už unavené tělo i hlavu, říká Gabriela Soukalová

20. prosince, 2015

Trenéři, servismani i sportovci už nasedali do mikrobusů a mířili směr České republika. Gabriela Soukalová měla však jiný program. Ze slovinské Pokljuky se totiž vrací domů letecky až zítra. „Čeká mě hezký večer o samotě. Půjdu se vyklusat, dám si saunu, večeři a zrelaxuju,“ těšila se.

 

Gábino, Marii Dorinové-Habertové jsi žluté číslo vedoucí závodnice Světového poháru půjčila jen na 24 hodin. Co to pro Tebe znamená?
“To je fakt pecka. Vůbec jsem to nečekala. Mým cílem bylo zajet dobrý závod a žluťásek je opravdu velký bonus. V to jsem nedoufala, ale každopádně je to fajn. Mám radost a snad i naši fanoušci.” 

 

Po třetí střelbě jste se ocitly na čele s Veronikou Vítkovou. Co Ti v tu chvíli blesklo hlavou?
“Bylo mi celkem jasné, že před nás někdo půjde. Protože biatlonových vítězů po třetí položce už byly tisíce. Důležité je to v cíli. Proto jsem se celé čtvrté kolo soustředila na závěrečnou položku a jsem moc vděčná Veronice, že ho odtáhla.”

Spolu s Veronikou Vítkovou před poslední střelbou v závodě s hromadným startem. Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Spolu s Veronikou Vítkovou před poslední střelbou v závodě s hromadným startem. Foto: Český biatlon, Petr Slavík

 

Tvoje dosavadní bilance ve stávajícím ročníku Světového poháru je neuvěřitelná. Na kontě máš všechna medailová umístění a neskončila jsi hůře než osmá. Co tomu říkáš?
“Přiznám se, že samotnou mě to udivuje. Z té vyrovnané bilance jsem překvapená. Na druhou stranu na ni nahlížím s pokorou, vždyť sezóna je sotva ve své třetině. Moc si přeju zůstat zdravá, pak uvěřím, že i výkonnost se bude i nadále vyvíjet správným směrem jako doposud.”

 

Už se těšíš na vánoční svátky?
“Spíše se těším, až vypadnu z toho závodního kolotoče. Unavené už mám tělo i hlavu. Potřebuji vypnout a zregenerovat. Teď v pondělí mě ještě čeká galavečer Sportovce roku, a potom rovnou odjíždím s přítelem Petrem do Rakouska, kde budu jako každý rok trávit Vánoce. Chystají se za námi i rodiče. Mám od Ondry Rybáře připravený tréninkový plán, takže mě určitě nečeká žádné povalování. Ale na cukroví také určitě dojde.”

 

Společně s Ondrou Moravcem budeš opět startovat v exhibici v Schalke Areně. Jak takový závod před padesáti tisíci diváků vnímáš?
“Mám ráda, když se něco takového pro fanoušky dělá. Baví to je i nás. A navíc si alespoň oživím závodní tempo, abych i po Novém roce mohla do Světového poháru vstoupit v dobré formě.” 

 

TH