Ve třetím kole IBU Cupu desátý Tomáš Vojík

20. prosince, 2015

Třetím kolem v rakouském Obertilliachu byl zakončen také první trimestr závodů IBU Cupu.  Česká reprezentační záloha nebyla ve své oblíbené destinaci vidět tolik, jako předtím v Idre nebo v Ridnaunu. I přes zdravotní komplikace však Češi zaznamenali několik zajímavých výsledků.

 

Nejlepšího umístění dosáhl mezi muži mladý Tomáš Vojík, který obsadil ve vytrvalostním závodě na 20 km 10. příčku, když minul pouze jeden z dvaceti terčů. Ve stejné disciplíně žen uspěla také Lea Johanidesová, která skončila na 15. místě. Ve vytrvalostním závodě bodovali ještě23. v pořadí Matěj Krupčík a čtyřiadvacátá Bára Tomešová.

 

V následujících sprintech vybojovala Jessica Jislová 16. pozici. Svoje bodové konto rozšířili také tři muži. Adam Václavík skončil 27., Matěj  Krupčík 28. a Tomáš Vojík bral 10 bodů za 31. místo.

 

„Holky už trochu zápasily se zdravotními problémy. Jessica kvůli střevním potížím vynechala sprint. Bára měla teplotu už na vytrvalostní závod, ale ještě si troufla startovat. Lída Horká užívala po konzultaci s naším doktorem Vláďou Dobešem antibiotika…“ vypočítával ztráty trenér Marián Málek. „Proto také jejich výsledky neměly takové parametry jako ve Švédsku nebo v Itálii. Celkově však mám z našeho vystoupení radost. Jessica ukazuje, že je velkým příslibem. Báru bych rád opět viděl ve Světovém poháru, a věřím, že Lídu Horkou naučíme střílet, protože v běhu je absolutní špičkou.

 

Trenér mužů Aleš Ligaun je rád, že po nemoci se dokázal vrátit právě Tomáš Vojík. „Desáté místo na dvacítku a střelba s jedinou chybou, to je pro něho ohromně povzbuzující. Na druhou stranu se musím přiznat, že v Obertilliachu, který tak dobře známe, jsem toho od kluků čekal víc.“  Ovšem stejně jako Marián Málek i Aleš Ligaun je s dosavadním průběhem sezóny spokojený. „Několikrát skončili kluci do desítky, ať už Lukáš Kristejn, Adam Václavík, nebo právě Tomáš. Navíc s kluky je opravdu pěkná práce, mají zájem na sobě makat. Z toho mám radost.“

 

TH

 

Vytrvalostní závod na 20 km, muži – výsledkový servis:

Oficiální výsledky
Analýza závodu
Pořadí IBU Cup v disciplíně
Celkové pořadí IBU CUP
Pohár národů muži

 

Vytrvalostní závod na 15 km, ženy – výsledkový servis:

Oficiální výsledky
Analýza závodu
Pořadí IBU Cup v disciplíně
Celkové pořadí IBU CUP
Pohár národů ženy

 

Sprint na 10 km, muži – výsledkový servis:

Oficiální výsledky
Analýza závodu
Pořadí IBU CUP v disciplíně
Celkové pořadí IBU CUP
Pohár národů muži

 

Sprint na 7,5 km, ženy – výsledkový servis:

Oficiální výsledky
Analýza závodu
Pořadí IBU CUP v disciplíně
Celkové pořadí IBU CUP
Pohár národů ženy