Nadějné výkony děvčat v Junior IBU Cupu

21. prosince, 2015

Svoji předvánoční porci závodů mají za sebou také české juniorky a čeští junioři. Svěřenci trenérů Jindřicha Šikoly a Vlastimila Vávry se zúčastnili druhého kola Junior IBU Cupu v jihotyrolském Martellu, kde byly na programu vždy dva sprinty pro každou kategorii.

 

A zejména druhý sprint vyšel děvčatům skvěle. Jako by se v něm inspirovala svými staršími kolegyněmi z „Áčka“.  Anna Tkadlecová vybojovala páté místo, Simona Maříková skončila devátá, Markéta Davidová patnáctá a Natálie Jurčová devatenáctá! Navíc na body dosáhla z 32. pozice i mladší sestra Evy Puskarčíkové Anna.  V úvodním sprintu byla Markéta Davidová také patnáctá, Anna Tkadlecová 24. a Simona Maříková doběhla hned za ní.

 

Junioři se do Top Ten neprosadili, ale určitě se neztratili, byť střelba je celkem trápila. První sprint se nejvíce vydařil Jakubu Procházkovi, který skončil sedmnáctý. Body si připsal také 25. v pořadí Ondřej Hošek. Následující den obsadil ve sprintu 22. příčku Ondřej Šantora, jeho jmenovec Ondřej Hošek si doběhl pro 10 bodů za 31. místo a Jakub Procházka obsadil 35. pozici. V obou sprintech se nedařilo Davidu Španihelovi, který pokaždé skončil až v šesté desítce startovního pole.

 

Výsledky a další informace: http://biathlonresults.com/?RaceId=BT1516JIBUCP02JMSP&view=schedule_event