Evropskému poháru v biatlonu v NMNM hrozí zrušení

23. prosince, 2015

Aktuální vysoké teploty, které po celý prosinec panují ve střední Evropě, organizátorům znemožnily přípravu na lednový Evropský pohár v biatlonu IBU Cup. Pokud se na přelomu roku výrazně neochladí na teploty, které by umožnily zasněžování, budou organizátoři nuceni 3. kolo IBU Cupu zrušit. Definitivní rozhodnutí padne 27. prosince.

 

“Snažili jsme se udělat maximum. Na sezónu jsme byli připraveni hned z kraje. Sněhová děla jsme spustili s první vlnou chladného počasí na konci listopadu. Bohužel po ní přišlo současné nezvykle teplé počasí, které s výjimkou jedné prosincové noci, zasněžování vylučovalo,” vyjádřil se ke stávající situaci ve Vysočina Areně ředitel závodů Vlastimil Jakeš.

 

“Abychom byli schopni závod alespoň ve zkrácené podobě připravit, potřebovali bychom minimálně 4 dny s teplotami pod -4°C.”Organizátoři jsou v kontaktu se sportovním ředitelem seriálu Félixem Bitterlingem. Dohoda je, že o uskutečnění nebo neuskutečnění závodu se rozhodne na základě aktuální předpovědi v průběhu 27. prosince.

 

“Situace je pro nás nepříjemná. Ukazuje se, jak potřebný do budoucna může být zásobník sněhu, který jsme na podzim ve Vysočina Areně budovali. Nyní nám nezbývá, než věřit, že se příroda umoudří…,” vzpomněl Jakeš stavbu, která by do budoucna měla novoměstským pořadatelům zaručit, že budou závody schopni uskutečnit prakticky za “jakýchkoli” podmínek.

 

Text: JS