V Ruhpoldingu už bude startovat „táta“ Moravec

03. ledna, 2016

Hádanka: 2. 1. 2016, 21:07 hodin. Nápověda: Rozálie. Řešení: Moravcová.

 

Od sobotního večera je nejúspěšnější český biatlonista posledních sezón a třetí v pořadí ankety Sportovec roku 2015 Ondřej Moravec šťastným a pyšným otcem dcery Rozálie. Dcerka se narodila v Ústí nad Orlicí. Ona i maminka Veronika jsou zdravé a v dobré pohodě.

 

„Je to nádherné, příjemné, nové,“ rozplývá se čerstvý tatínek, který za rodící manželkou spěchal z přípravy ve slovinské Pokljuce. „Rozálka se narodila asi ve chvíli, kdy jsme byli někde před Vídní.“ Na Česko-rakouskou hranici jej vezl trenér žen Zdeněk Vítek, pak přesedl do vozu Michaela Málka, trenéra letohradských dorostenců. „Do porodnice jsem přijel po sedmi hodinách jízdy trochu ´rozmlácenej´. Všechno mi běželo jako ve zrychleném filmu,“ vypraví, jak se po jedné hodině v noci konečně dostal za dcerkou i manželkou. „Ale v neděli už jsem si holek užil. Rozálka hodně spí, a to je dobře.“

 

První signály, že miminko přijde na svět, měl od manželky Veroniky v sobotu po obědě. „Nevypadalo to akutně, a tak jsme se s Ondrou Rybářem ještě domluvili na odpoledním tréninku. Pak jsem se se Zdeňkem hned vydal na cestu.“

 

Doma v Letohradě chce zůstat až do středy. „To by se holky měly vracet z porodnice a u toho chci být,“ má jasno. „Navíc v našem letohradském areálu už kluci nastříkali dostatek sněhu, a tak budu moci trénovat tam. Cesta na Pokljuku je dlouhá, únavná a postrádá tak smysl,“ vylučuje návrat za týmem.

 

Ve čtvrtek už by měl každopádně být na oficiálním tréninku v Ruhpoldingu. O den později se pak postaví na start sprintu už jako „táta“ Moravec. „Teď už chápu, že stát se otcem, je nepřenosný pocit. To si musí každý chlap prožít. Je to neuvěřitelně příjemné…,“ usmívá se osm a dvacátý muž průběžného pořadí Světového poháru.

 

TH